Η Google δημιουργεί το πρώτο cloud region στην Ελλάδα

Τη δημιουργία του πρώτου cloud region στην Ελλάδα γνωστοποίησε η Πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας, η οποία «θα δώσει τη δυνατότητα

σε οργανισμούς στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα, να ξεκλειδώσουν την αξία τους και να υποστηρίξουν βασισμένες σε δεδομένα αποφάσεις.

Αυτό θα γίνει δυνατό διαθέτοντας σε αυτή την πλατφόρμα τις τελευταίες τεχνολογικές δυνατότητες όσον αφορά το AI και το Machine Learning», ανέφερε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα θα μπορεί να διασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων, των χρηστών αλλά και των συστημάτων, όπως και τη βιωσιμότητα, ενώ παράλληλα θα μειώσει το latency.

Η επένδυση θα συνεισφέρει ως το 2030 συνολικά 2,2 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ και θα υποστηρίξει τη δημιουργία περισσότερων από 19.400 νέων θέσεων εργασίας, όπως ανέφερε η ίδια. Τέλος, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε η δημιουργία δύο Κέντρων Αριστείας, ένα για την Αειφορία σε συνεργασία με τη Deloitte, και ένα για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Google, Ελλάδα,Google, ellada