Η Google παρουσιάζει το Gemini

Η Google παρουσιάζει το Gemini, «το πιο ισχυρό γενικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που έχει κατασκευάσει ποτέ». Το Gemini είναι το αποτέλεσμα συνεργατικών προσπαθειών από ομάδες της Google, συμπεριλαμβανομένων των Google DeepMind και Google Research και είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνικό

έργο του κολοσσού.

Η εταιρεία αναφέρει ότι βελτιστοποίησε το Gemini 1.0, την πρώτη έκδοση του μοντέλου, με τρεις εκδόσεις: το Gemini Ultra (το πιο ισχυρό μοντέλο για εξαιρετικά πολύπλοκες εργασίες), το Gemini Pro (μοντέλο κλιμάκωσης σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών) και το Gemini Nano (μοντέλο για εργασίες σε συσκευές).

Είναι ένα πολυτροπικό μοντέλο AI, δηλαδή μπορεί να γενικεύει και να κατανοεί απρόσκοπτα, να λειτουργεί και να συνδυάζει διαφορετικούς τύπους πληροφοριών, όπως κείμενο, εικόνες, ήχο, video και γλώσσες κωδικοποίησης. Σύμφωνα με ανακοίνωση, είναι το πιο ευέλικτο μοντέλο της εταιρείας μέχρι σήμερα, ικανό να εκτελείται αποτελεσματικά σε κινητές συσκευές έως κέντρα δεδομένων.

«Το Gemini θα βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές και οι εταιρικοί πελάτες δημιουργούν και επεκτείνονται με AI», όπως επισημαίνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα