Η Lidl Ελλάς δίπλα στους Έλληνες οινοπαραγωγούς

Την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης μαζί με στελέχη της Lidl Ελλάς επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, ενός εκ των παλαιοτέρων οινοποιείων της Μακεδονίας. Η στρατηγική συνεργασία της Lidl Ελλάς με τον ΑΣΕΠΑ μετρά 10 χρόνια, ενώ η επίσκεψη στο οινοποιείο εξελίχθηκε ως οριζόντια ευαισθητοποίηση για τα θέματα της πρωτογενούς παραγωγής, με αιχμή την αμπελουργία – οινοποιία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να

γνωρίσουν την αμπελουργική παράδοση της περιοχής, αλλά και να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου γνωρίζοντας τα στάδια της εμφιάλωσης και τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας που τηρούνται σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, καθηγητής Σέρκος Χαρατουνιάν.

Σε συνέχεια της ξενάγησης πραγματοποιήθηκε οινογνωσία, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που παράγει το οινοποιείο του συνεταιρισμού για την εταιρεία Lidl Ελλάς, ενώ ακολούθησε γεύμα με τοπικά προϊόντα της σειράς «Νώμα» και άλλα φρέσκα προϊόντα Lidl με την υπογραφή του σεφ Βασίλη Καλλίδη.

«Η Lidl Ελλάς διαθέτει στα ράφια της συνολικά 70 ετικέτες κρασιών, εκ των οποίων οι 50 είναι ελληνικής παραγωγής. Μέσω των στρατηγικών συνεργασιών της με Έλληνες οινοπαραγωγούς, η εταιρεία τους δίνει τη δυνατότητα να εξάγουν τα προϊόντα τους σε χώρες δραστηριότητάς της στο εξωτερικό, ενώ μέσω των ελληνικών εβδομάδων στο δίκτυο της Lidl ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα