Η Nova συμβάλει στην αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών του 2023

H Nova, μέλος της United Group, υλοποιεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών της χώρας μας, μετά τις φυσικές καταστροφές του 2023. Το πρόγραμμα διαθέτει συνολικό ύψος ενός εκατ. ευρώ, εκ του οποίου ποσοστό μεγαλύτερο του 50% έχει ήδη δεσμευτεί για τις περιοχές Δαδιάς και Ρόδου.

Η Nova χρηματοδότησε και υλοποίησε ήδη έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Εθνικό Πάρκο Δάσους

Δαδιάς στον Έβρο, δρώντας ως Ανάδοχος Αποκατάστασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα έργα αυτά υλοποιήθηκαν με βάση την εγκεκριμένη μελέτη του Δασαρχείου Σουφλίου και της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα και πιστοποιημένους δασεργάτες Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας και περιλαμβάνουν 23.587 μέτρα κορμοδέματα και 245τμ ξυλοφράγματα. Επόμενος σταθμός του προγράμματος είναι το νησί της Ρόδου, το οποίο επίσης επλήγη από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2023. Η Nova προχωράει με αντίστοιχη πρωτοβουλία με το έργο να περιλαμβάνει 86.059τμ κορμοδέματα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιλέξαμε δύο περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα, τη Δαδιά και τη Ρόδο. Οι εργασίες αποκατάστασης στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο ολοκληρώθηκαν και τώρα το δάσος θα κρατήσει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την αναγέννησή του. Αντίστοιχα, ξεκινάμε αντιδιαβρωτικά έργα και στη Ρόδο. Σκοπός μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη χώρα μας έναντι της κλιματικής κρίσης και να συνεργαζόμαστε με τις δημόσιες αρχές για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα