Η Κομισιόν χαιρετίζει τη συμφωνία των G7 για κώδικα δεοντολογίας στη χρήση ΑΙ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τη συμφωνία των ηγετών των G7 για το International Guiding Principles on Artificial Intelligence και το εθελοντικό Code of Conduct for AI developers στο πλαίσιο του Hiroshima AI process.

Οι συγκεκριμένες αρχές και ο κώδικας δεοντολογίας θα συμπληρώσουν, σε διεθνές επίπεδο, τους νομικά δεσμευτικούς κανόνες που οι συννομοθέτες της ΕΕ οριστικοποιούν επί του παρόντος στο πλαίσιο του EU AI Act.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ήταν μεταξύ εκείνων που προσυπέγραψαν τη δήλωση των ηγετών των G7, που εκδόθηκε από την ιαπωνική προεδρία το 2023.

Οι 11 Κατευθυντήριες Αρχές που εγκρίθηκαν από τους ηγέτες των 7 χωρών και της ΕΕ, οι οποίες απαρτίζουν τους G7, παρέχουν καθοδήγηση για τους οργανισμούς που αναπτύσσουν και χρησιμοποιούν προηγμένα συστήματα ΤΝ.

Περιλαμβάνουν δεσμεύσεις για τον μετριασμό των κινδύνων και της κατάχρησης και τον εντοπισμό των τρωτών σημείων, για την ενθάρρυνση της υπεύθυνης ανταλλαγής πληροφοριών, την αναφορά περιστατικών και τις επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια, καθώς και ένα σύστημα επισήμανσης που θα επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν το περιεχόμενο που παράγεται με ΑΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα