«Να είσαι αυθεντικός»

Η δημιουργικότητα είναι σε κρίση παγκοσμίως γιατί… ετεροπροσδιοριζόμαστε και μιμούμαστε. Όλοι «ζηλεύουμε» ωραίες δουλειές, ωραία έργα και projects. Όμως η προσπάθεια να κάνουμε το ίδιο, περιορίζει την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό. Δεν χρειάζεται αντιγραφή. Μεγαλύτερη αξία έχει να δοκιμάζουμε, όσες φορές χρειαστεί, κι ας αποτύχουμε. Μόνο τότε θα τα καταφέρουμε και θα δημιουργήσουμε νέα, όμορφα πράγματα που αξίζουν να «ζηλεύουν» κι άλλοι.

Ισχυρισμοί βιωσιμότητας χωρίς αποδείξεις

είναι… άλλη μια προσπάθεια να διαψεύσουμε τις δυνατότητες μιας ευκαιρίας. Μακάρι, οι επαγγελματίες του κλάδου να μην κάνουμε ό,τι κάναμε με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που σε αρκετές περιπτώσεις περιορίστηκε σε marketing χωρίς αντίκρισμα, χάνοντας την αξία τους, και η ΕΚΕ και το marketing. Είναι πραγματική η ανάγκη να αξιοποιήσουμε τη βιωσιμότητα, για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον και ανάπτυξη με αειφορία, προς όφελος όλων μας.

Η επικοινωνία μπορεί να ξεπεράσει το gender stereotyping εάν… σέβεται κάθε είδους διαφορετικότητα. Όχι μόνο τα στερεότυπα φύλου, αλλά κάθε είδους διαφορετικότητα, είτε πρόκειται για ηλικία, χρώμα, φύλο ή φυλή. Η επικοινωνία παίρνει αξία όταν προσπαθούμε να κάνουμε έναν κόσμο καλύτερο, και όταν προωθούμε την ισότητα των διαφορετικών ανθρώπων, που όμως έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα.

Η μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά σήμερα στα media είναι… να ανταποκριθούν στον ρόλο τους ως 4η εξουσία, σεβόμενα τις άλλες τρεις και τους αναγνώστες τους, τους χρήστες τους, τους καταναλωτές τους και κυρίως τους πολίτες, πολύ περισσότερο σε έναν κόσμο συνεχών αλλαγών και τεχνολογικών εξελίξεων, που δημιουργεί νέες προκλήσεις. Χωρίς ακρότητες, χωρίς αποκλεισμούς, με συμπερίληψη και σεβασμό στην πολυφωνία.

Βλέπω το Metaverse ως… ενδιαφέρον εργαλείο, για το οποίο έχουμε πολλές προσδοκίες. Ωστόσο, ελπίζω να μην διαψεύσουμε εμείς οι ίδιοι τις δυνατότητές του, όπως άλλωστε το ίδιο εύχομαι και για την Τεχνητή Νοημοσύνη και όλες τις εκφάνσεις της, που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά.

Η επαγγελματική μου φιλοσοφία συνοψίζεται στη φράση… να είσαι αυθεντικός, χωρίς να ετεροπροσδιορίζεσαι, stay focused και δώσε τον καλύτερο σου εαυτό για να δημιουργείς αξία, να δημιουργείς κόσμους που αξίζουν και γίνονται καλά παραδείγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα