Οι νικητές του διαγωνισμού Ecotrophelia 2023

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο 13ος Εθνικός Διαγωνισμός Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής Ecotrophelia, ο οποίος αναδεικνύει τις καινοτόμες ιδέες των φοιτητών από τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών/ Τμήμα Χημείας, με το προϊόν Peelaste, οικολογικά κράκερ από φλούδες πατάτας σε γλυκιά και αλμυρή εκδοχή. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον

αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών Anuga.

Το 2ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών/ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου για τη λειτουργική μπίρα Ceres Ale. Το 3ο βραβείο απέσπασε η ομάδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών/ Τμήμα Χημείας, για το προϊόν Airy Berry, αεροπηκτώματα φρούτων σε συνδυασμό με δημητριακά.

Το βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης και το Βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας απονεμήθηκε στην ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης/ Τμήμα Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν Verky, αλμυρά vegan σνακ.

Keywords
Τυχαία Θέματα