ΟΛΗ: «Μεγάλο στοίχημα ο μετασχηματισμός των λιμανιών σε κόμβους ενέργειας»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV φιλοξενήθηκε o Μηνάς Παπαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), με αφορμή τη διάκρισή του στα Tourism Awards 2023. Ο ίδιος μίλησε για τη μετατροπή του λιμανιού Ηρακλείου σε smart port.

«Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγάλη πρόκληση της γενιάς μας και του πλανήτη μας. Τα λιμάνια αλλάζουν, μετασχηματίζονται. Δεν θα μιλάμε πλέον για το παραδοσιακό λιμάνι ως ένα φορέα διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι ο μετασχηματισμός τους

σε κόμβους ενέργειας και εναλλακτικών καυσίμων».

Επιπλέον, ο Μ. Παπαδάκης τόνισε πως ο ΟΛΗ έχει επικεντρωθεί σε 4 άξονες. Ο πρώτος σχετίζεται με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, αντικαθιστώντας τον φωτισμό με φωτιστικά τύπου led, για την εξοικονόμηση ενέργειας 800 χιλ. kW τον χρόνο. Ο δεύτερος αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υλοποιώντας μελετητικό project για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη χρήση κυματικής, που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο.

Ο τρίτος σχετίζεται με τον κόμβο εναλλακτικών καυσίμων, ενώ ο τέταρτος με την παροχή ηλεκτροδότησης πλοίων κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού τους. «Προαπαίτηση για να είναι επιτυχημένο ένα σύστημα ηλεκτροδότησης πλοίων είναι να δίνεις πράσινη ενέργεια», καταλήγει ο Μ. Παπαδάκης. Δείτε το βίντεο.



Keywords
Τυχαία Θέματα