Προς …ακούσια σύγκλιση οδηγούνται τα κανάλια για το β’ μισό της σεζόν

Νέα δεδομένα για το β΄ ημίχρονο της σεζόν, καθώς τα κανάλια προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ανάγκη να περιστείλουν τις δαπάνες του προγράμματος αλλά και να μην χάσουν το momentum έναντι του ανταγωνισμού. Με κινούμενη άμμο προσομοιάζουν οι συνθήκες όπως διαμορφώνονται μέρα με την ημέρα στον «στίβο της μάχης» ανάμεσα στα πανελλαδικά κανάλια και τις προοπτικές για τους επόμενους μήνες. Εκεί που διαφαίνονταν δύο διαφορετικές στρατηγικές δύο ταχυτήτων, με τον Σκάι να προηγείται χρονικά και τους υπόλοιπους σταθμούς να ακολουθούν

συνειδητά και συντονισμένα με κοινή πρεμιέρα στα μέσα Ιανουαρίου, τελικά τα δεδομένα αλλάζουν και οδηγούν σε μια… ακούσια σύγκλιση δυνάμεων.

Την ώρα που όλοι «φοβούνταν» ισχυρή αντεπίθεση του Σκάι εν μέσω εορτών με εσπευσμένη πρεμιέρα του Survivor γύρω στις 20 Δεκεμβρίου και εν μέσω κενού εξουσίας, αφού οι άλλοι σταθμοί θα πατήσουν pause, τελικά το all-star ριάλιτι επιβίωσης θα κάνει την εμφάνισή του με το νέο έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παραγωγή, επικρατέστερη ημερομηνία για την έναρξη του μαραθωνίου Survivor είναι η Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, ή η Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Με άλλα λόγια, το δυνατό (σ.σ. και μόνο) χαρτί του Σκάι για να κάνει τη ρελάνς και να ξεκολλήσει από την πέμπτη θέση στην κατάταξη τηλεθέασης, όχι μόνο δεν θα βγει νωρίτερα απ’ ό,τι άλλες χρονιές, αλλά θα κάνει πρεμιέρα αργότερα απ’ ό,τι πέρυσι που είχε βγει στον αέρα στις 27 Δεκεμβρίου.

Με τον σχεδιασμό αυτόν, φαίνεται να γεφυρώνεται η χρονική απόκλιση ανάμεσα στον «αντάρτη» Σκάι που δεν μετέχει στις συνεννοήσεις για την πρεμιέρα του β΄ ημιχρόνου και του μπλοκ των καναλιών Αντ1, Alpha, Star και Mega που βρίσκονται εν μέσω συζητήσεων για κοινή επάνοδο στις 16 Ιανουαρίου. Το αν το «μέτωπο» αυτό θα μείνει αρραγές ως το τέλος δεν είναι βέβαιο, καθώς υπάρχουν ισχυρές φωνές αμφισβήτησης που επιμένουν ότι ο καθένας πρέπει να χαράξει μόνος του τη στρατηγική του. Με ή χωρίς συμφωνία κυρίων, πάντως, η τάση που καταγράφεται είναι να υπάρξει σταδιακή πρεμιέρα ανά slot. Δηλαδή, να επανέλθουν πρώτα οι σειρές που μεταδίδονται στις 20:00 και τις 21:00 (κάποιοι επιμένουν ακόμα και τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου) και να ακολουθήσουν μία εβδομάδα αργότερα οι σειρές στο slot των 22:00-22:30.

Keywords
Τυχαία Θέματα