Ρεκόρ κατέγραψαν οι online αγορές της φετινής Black Friday

Η «καταιγίδα» των μεγάλων εκπτώσεων και η ανάπτυξη των ευέλικτων επιλογών πληρωμής ήταν οι κινητήριοι μοχλοί πίσω από τις online πωλήσεις ύψους 9,8 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ τη φετινή Black Friday, ποσό ρεκόρ για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Adobe

Analytics, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,5% σε σχέση με πέρυσι. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν εύκολα τα νούμερα και τον ρυθμό ανάπτυξης της Ημέρας των Ευχαριστιών, καθώς και τις προβλέψεις της ίδιας της Adobe για την ημέρα. Την Πέμπτη οι Αμερικανοί καταναλωτές ξόδεψαν, 5,6 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 5,5%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αρχικά πωλήσεις 9,6 δισ. δολαρίων για την Black Friday.

Η Salesforce, η οποία χρησιμοποιεί διαφορετικές μετρήσεις από την Adobe και υποστηρίζει ότι επεξεργάζεται στα στοιχεία συναλλαγών για περίπου 1,5 δισ. καταναλωτές, δήλωσε επίσης ότι οι online πωλήσεις της Black Friday ξεπέρασαν τις προσδοκίες της. Ανήλθαν σε 16,4 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ και 70,9 δισ. δολάρια παγκοσμίως, ενώ το ποσοστό ρεκόρ 79% της συνολικής κίνησης αγορών – τόσο για περιήγηση όσο και για αγορές – πραγματοποιήθηκε από κινητά τηλέφωνα.

(Πηγή: TechCrunch)

Keywords
Τυχαία Θέματα