Σενάρια πώλησης της NOVA –στο κάδρο αναζήτησης fund μπαίνει και ο ALPHA

Σε τροχιά εκ νέου πώλησης της Nova αλλά και του ποσοστού του στον Alpha φέρεται να μπαίνει η BC Partners, μεγαλομέτοχος της United Group που εξαγόρασε την συνδρομητική πλατφόρμα αλλά και το 50% του πανελλαδικού σταθμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος φέρεται να σταθμίζει τις δύο επενδύσεις που πραγματοποίησε στην εγχώρια μιντιακή αγορά και να αναζητά νέα

fund για να πουλήσει τα δύο μιντιακά αποκτήματα των τελευταίων ετών κρίνοντας ότι αμφότερα τα κανάλια βρίσκονται σε καλό σημείο επιδόσεων για να πουληθούν με υψηλότερο κόστος απ’ ότι εξαγοράστηκαν. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο.

Σύμφωνα με το πρώτο, η BC Partners μαζί με την United Group θα αναζητήσουν νέο fund για την πώληση όλων των συνδρομητικών καναλιών της νοτιοανατολικής Ευρώπης (συνολικά σε 8 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), επιζητώντας μία εξαγορά μαμούθ που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στις χώρες αυτές, μεγαλύτερη αξία έχουν οι επενδύσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία που αποτελούν το «φιλέτο» του portfolio της United Group.

Το δεύτερο σενάριο που φέρεται να εξετάζεται αφορά επιμέρους συμφωνίες ανά χώρα, όπου στην περίπτωση αυτή, θα εξεταστούν ξεχωριστά από τον όμιλο της United Group, οι δυνατότητες πώλησης της Nova καθώς και του ποσοστού που έχει εξαγοράσει η εταιρεία στον Alpha. Στην περίπτωση που τα σενάριο πώλησης αφορούν μεμονωμένα το ελληνικό κομμάτι, που έχει εξαγοραστεί από την United Group θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τον μεγαλομέτοχο BC Partners με Πρόεδρο τον Ν. Σταθόπουλο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να φέρει σημαντικές εξελίξεις που θα ταράξουν εκ νέου το εγχώριο τηλεοπτικό σκηνικό τη στιγμή, μάλιστα, που η μεν Nova διαγράφει ανοδική πορεία φτάνοντας αισίως του 435.000 συνδρομητές, ενώ ο Alpha παίζει αξιόμαχα στις πρώτες θέσεις του βάθρου τηλεθέασης αλλά και των διαφημιστικών εσόδων. Το επικρατέστερο σενάριο σε ό,τι αφορά την πώληση της Nova και του Alpha, κάνει λόγο για αναζήτηση fund από το εξωτερικό.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κάδρο μπαίνει και ένα προωθημένο σενάριο σε ό,τι αφορά την τύχη του Alpha που κάνει λόγο για αναστροφή πώλησης του 50% του σταθμού, όπερ σημαίνει ότι το 100% των μετοχών του καναλιού θα επιστρέψει στον όμιλο Βαρδινογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα