Στη Reale Group η Υδρόγειος Ασφαλιστική

Τη νέα εποχή για την Υδρόγειο Ασφαλιστική σηματοδοτεί, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η πρόσφατη εξαγορά της από τον ιταλικό όμιλο Reale, ο οποίος, μέσω της μητρικής εταιρείας Società Reale Mutua di Assicurazioni, η οποία παρουσιάστηκε επισήμως σε κοινή συνέντευξη Τύπου, νωρίτερα σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Συγκεκριμένα,

πρόσφατα συμφωνήθηκε η απόκτηση του 85% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας με το 1ο στάδιο της συμφωνίας να προβλέπει την απόκτηση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου (70% από την οικογένεια Κασκαρέλη και 5% από μετόχους μειοψηφίας).

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2024 και, σε ένα 2ο στάδιο, έως το τέλος του 2026, με την απόκτηση του υπόλοιπου 10% του μετοχικού κεφαλαίου από την οικογένεια Κασκαρέλη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αναστάσιος Κασκαρέλης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, Υδρόγειος Ασφαλιστική, αναφέρθηκε στην ιστορία της εταιρείας, σχολιάζοντας ότι με την εξαγορά της διευρύνονται οι προοπτικές της με όφελος τόσο για τους συνεργάτες, όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ο Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της, ανέφερε ότι η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την οικονομική της θέση και την κεφαλαιακή της επάρκεια, με το ενεργητικό της να ανέρχεται στα 244,5 εκατ. ευρώ, το σύνολο των επενδύσεών της να αγγίζει τα 182,5 εκατ. ευρώ και τον Δείκτη Φερεγγυότητας (SCR Ratio) να φτάνει το 195%.

Επιπλέον, ο Ignacio Mariscal, International Division Director, Reale Group και Διευθύνων Σύμβουλος, Reale Seguros Spain, σημείωσε ότι «θα αξιοποιήσουν συνδυαστικά το δίκτυο διανομής της εταιρείας που χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη παρουσία στην ελληνική περιφέρεια, το υψηλό επίπεδο αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας σε εθνικό επίπεδο και τη διεθνή τεχνογνωσία που διαθέτει o όμιλος Reale, για να δημιουργήσουν περαιτέρω αξία για τους πελάτες και τους συνεργάτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα