Σύμπραξη για να ενισχυθεί η Ελλάδα στη διεθνή συνεδριακή αγορά

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES, το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (This is Athens-CVB) και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (TCB), ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν κοινές στρατηγικές δράσεις προβολής της Ελλάδας στη διεθνή συνεδριακή αγορά, να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο και να τονώσουν

την οικονομία.

Η συνεργασία των τριών φορέων έχει αφετηρία τουλάχιστον δύο χρόνια πριν, όταν, εν μέσω πανδημίας, δημιουργήθηκε η σύμπραξη Greek Meetings Alliance (GMA) για να αντιμετωπιστεί η κρίση στον κλάδο συνεδρίων και εκδηλώσεων. Η συνέργεια αυτή, Greek Meetings Alliance (GMA), επισφραγίστηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των τριών φορέων, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Η Πρόεδρος του HAPCO & DES, Σίσσυ Λυγνού, ανέφερε: «Η Greek Meetings Alliance στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τη δύναμη της συνεργασίας, αλλά και την ικανότητα της Ελλάδας να αποτελέσει κορυφαίο συνεδριακό προορισμό. Η Βιομηχανία Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, αποτελεί το “διαμάντι” του ελληνικού Τουρισμού, αναξιοποίητο διαμάντι, που μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας μας. Ο Επαγγελματικός και Συνεδριακός Τουρισμός συμβάλλει έως και επτά φορές περισσότερο στην εθνική οικονομία από τον μαζικό Τουρισμό, δίνει τη λύση στην εποχικότητα και την απασχόληση, προσελκύει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και επιπέδου και προβάλλει τη χώρα διεθνώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα