Τα δεδομένα οχημάτων επιταχυντής για την ευρωπαϊκή ψηφιακή οικονομία

Η νέα πράξη της ΕΕ που αποσκοπεί στο να καταστήσει τα δεδομένα από τα συνδεδεμένα οχήματα κατάλληλα για αξιοποίηση, προς όφελος των ιδιοκτητών οχημάτων, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και για τη δημιουργία μιας βιώσιμης ψηφιακής καινοτομίας ήταν το κύριο θέμα του 11ου Allianz Motor Day που πραγματοποιήθηκε χθες, 17 Οκτωβρίου.

Η Allianz χαιρετίζει

την πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τα οφέλη για τους πελάτες, αλλά ταυτόχρονα ζητά να υπάρξει μια ρυθμιζόμενη αγορά για την ανταλλαγή δεδομένων με τους κατασκευαστές οχημάτων να ζητούν δίκαιες τιμές για την παροχή δεδομένων.

«Με την πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις επιδόσεις των οχημάτων, την οδηγική συμπεριφορά και τα αρχεία συντήρησης, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να προσφέρουν εξατομικευμένα προγράμματα κάλυψης που αντικατοπτρίζουν το πραγματικό προφίλ κινδύνου των πελατών. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την ακρίβεια της ανάληψης ασφαλιστικών συμβάσεων, αλλά προωθεί επίσης τη δικαιότερη τιμολόγηση και τη βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών», σχολίασε ο Στέφανος Μαλαχιάς, Εμπορικός Διευθυντής της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα