Το Publicis Groupe επενδύει 300 εκατ. ευρώ στο ΑΙ

Οργανική ανάπτυξη της τάξης του 6,3% το 2023, η οποία αγγίζει τα 13,1 δισ. ευρώ κατέγραψε το Publicis Groupe, υπερβαίνοντας, όπως επισημαίνει, τις προσδοκίες της αγοράς. Επιπλέον, έκανε γνωστό το λανσάρισμα μιας AI-powered οντότητας με όνομα CoreAI, στην κατασκευή της οποίας επενδύει περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο όμιλος προχώρησε στην ανακοίνωση των καθαρών εσόδων του δ΄ τριμήνου του 2023 και του περασμένου έτους νωρίτερα από ό,τι συνηθίζεται, για να ενισχύσει τα νέα του σχετικά με το

AI.

«Περάσαμε τα τελευταία επτά χρόνια, χτίζοντας μια πλατφόρμα. Αυτό μάς προσφέρει τρία πλεονεκτήματα τα οποία κανείς από τους ανταγωνιστές μας δεν διαθέτει – ευρείας κλίμακας ιδιόκτητα δεδομένα, μία και μόνο δομή, η οποία μάς επιτρέπει να εργαζόμαστε απρόσκοπτα από το ένα version στο άλλο και 45.000 μηχανικούς, συμβούλους και αναλυτές δεδομένων», δήλωσε σχετικά ο Arthur Sadoun, Global Chief Executive και Chairman του Publicis Groupe. Αναφορικά με τη στρατηγική του Publicis Groupe για το AI, έχει σκοπό να καταστήσει τον όμιλο «το πρώτο ευφυές σύστημα με χρήση AI στο industry».

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Publicis Groupe,