Balanced Armature: μόνον εσείς και η μουσική

Οι φίλοι της μουσικής μπορούν να προχωρήσουν σε μια βελτιωμένη ακουστική εμπειρία με τη νέα γκάμα ακουστικών τύπου in-ear, της Sony.

Πρόκειται για τα πρώτα ακουστικά της Sony τα οποία διαθέτουν τη νέα, καινοτόμο τεχνολογία Balanced Armature (BA). Η συγκεκριμένη τεχνολογία, –η οποία θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως τεχνολογία

ισορροπημένης περιέλιξης, περιορίζει δραστικά το μέγεθος των μονάδων οδήγησης συγκριτικά με τα συμβατικά, ακουστικά δυναμικής σχεδίασης. Αυτό το προηγμένο, νέο design, μας χαρίζει εξαιρετική ποιότητα ήχου, υψηλή ευαισθησία και βελτιωμένο σύστημα απομόνωσης του θορύβου από το περιβάλλον. Για πρώτη φορά, είναι δυνατόν να συνδυάσουμε πολλαπλές μονάδες οδήγησης σε ένα ακουστικό και να επιτύχουμε πρωτοφανή επίπεδα ηχητικής διαφάνειας, λεπτομέρειας και μουσικότητας.


Η σειρά ακουστικών XBA περιλαμβάνει 11 μοντέλα υψηλής απόδοσης και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ακουστικών προτιμήσεων και lifestyle.


Τεχνολογία Balanced Armature: μια εκπληκτική καινοτομία από την Sony για τα in-ear ακουστικά


Στην καρδιά κάθε μοντέλου της νέας σειράς ακουστικών βρίσκεται μια επαναστατική μονάδα οδήγησης τεχνολογίας Balanced Armature (BA), η οποία εξελίχθηκε αποκλειστικά από τη Sony.


Με μέγεθος μικρότερο από το ένα τέταρτο του μεγέθους μιας συμβατικής μονάδας οδήγησης δυναμικής σχεδίασης των 13.5 mm, η τεχνολογία ισορροπημένης περιέλιξης προσφέρει παρόμοια επίπεδα ευαισθησίας από μια σφραγισμένη, υπερ-ελαφριά μονάδα, η οποία αποδίδει ήχο με εκπληκτική λεπτομέρεια.


Αντίθετα με τις συμβατικές δυναμικές μονάδες οδήγησης πλήρους φάσματος, οι ξεχωριστές μονάδες ΒΑ μπορούν να ρυθμιστούν για την βέλτιστη απόδοση μπάσων, μεσαίων ή υψηλών συχνοτήτων. Επιπλέον, το μικροσκοπικό μέγεθος κάθε μονάδας ΒΑ επιτρέπει τον συνδυασμό πολλών μονάδων σε ένα και μόνο ακουστικό – ακριβώς όπως στα ηχεία με ξεχωριστές μονάδες χαμηλών (γούφερ), υψηλών (τουΐτερ) και μεσαίων συχνοτήτων.


Η δομή του καλύμματος για την ακύρωση του εξωτερικού θορύβου (Noise Blocking Structure) εκτός από το ότι συμβάλλει στην άψογη εφαρμογή του μικροσκοπικού ακουστικού στο αυτί, βελτιώνει την ηχομόνωση τόσο στο εσωτερικό, όσο και έξω από το ακουστικό. Συγκριτικά με τη σχεδίαση των δυναμικών μονάδων οδήγησης, οι εξωτερικοί ήχοι που εισέρχονται στο αυτί μειώνονται, ώστε να μπορείτε να βυθιστείτε απερίσπαστοι στην ακουστική εμπειρία χωρίς να διασπάται η προσοχή σας από τους εξωτερικούς θορύβους. Επίσης μειώνεται η διαρροή ήχου έξω από το ακουστικό, εξασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα της ακρόασης όταν περιστοιχίζεστε από άλλα άτομα.


Τα μοντέλα XBA-1/2/3/4 διαθέτουν εξωτερικό κάλυμμα διπλής στρώσης, το οποίο φιλοξενεί τις μονάδες οδήγησης. Η συγκεκριμένη σχεδίαση αποσβένει τους κραδασμούς και αποκόπτει το ανεπιθύμητο φαινόμενο του συντονισμού με αποτέλεσμα

Keywords
Τυχαία Θέματα