Cisco: Το IT λέει ναι στο BYOD

Η Cisco ανακοίνωσε τα συμπεράσματα της έρευνας Cisco IBSG Horizons Study που διεξήγαγε σε 600 επικεφαλείς IT και επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.


Από τα συμπεράσματα αυτά προκύπτει ότι ο κλάδος της τεχνολογίας των πληροφοριών δέχεται και σε ορισμένες περιπτώσεις ενστερνίζεται, την τάση BYOD ως μια

πραγματικότητα στον επιχειρηματικό κόσμο. Η μελέτη δείχνει επίσης κάποια από τα μετρήσιμα οφέλη και την πολυπλοκότητα της δυνατότητας επιλογής και χρήσης κινητών συσκευών για την εργασία μέσω του δικτύου της εταιρείας. Παράλληλα με τη δημοσίευση της μελέτης, η Cisco παρουσίασε το «Smart Solutions» για τις επιχειρήσεις αλλά και τις ευκαιρίες για τους παρόχους υπηρεσιών να διαθέσουν στους πελάτες και τους τελικούς χρήστες την ευκαιρία να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες της εργασίας από απόσταση είτε είναι στο γραφείο, στο σπίτι ή στους χώρους / περιοχές όπου μετακινούνται.


Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις επιτρέπουν πλέον την τάση BYOD, με το εντυπωσιακό ποσοστό του 95% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι οι επιχειρήσεις τους επιτρέπουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη χρήση στο χώρο εργασίας συσκευών που ανήκουν στους εργαζόμενους. Η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι ο μέσος όρος των συνδεδεμένων συσκευών ανά εργαζόμενο αναμένεται να φθάσει στο 3,3 έως το 2014, σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο του 2,8 το 2012. Οι υπεύθυνοι μηχανογράφησης αντισταθμίζουν θέματα ασφάλειας και υποστήριξης με την πραγματική δυνατότητα αποκόμισης σημαντικών οφελών κόστους και παραγωγικότητας από την τάση BYOD.


Επιπλέον, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η τάση BYOD είναι μόνο η αρχή μιας πορείας που οδηγεί προς μεγαλύτερα οφέλη για τις επιχειρήσεις. Πάνω από τα τρία τέταρτα (76%) των ερωτηθέντων στο χώρο του IT χαρακτήρισαν την τάση BYOD ως κάπως θετική ή πολύ θετική για τις επιχειρήσεις τους, ενώ βλέπουν σημαντικές προκλήσεις για την τεχνολογία των πληροφοριών. Τα συμπεράσματα αυτά υπογραμμίζουν ότι η τάση BYOD έχει εδραιωθεί και τα διευθυντικά στελέχη αναγνωρίζουν πλέον την ανάγκη για μια πιο ολιστική, επεκτάσιμη προσέγγιση που αντιμετωπίζει τα ζητήματα τoυ mobility, της ασφάλειας, του virtualization και της διαχείρισης πολιτικής δικτύου, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο το κόστος ενώ ταυτόχρονα παρέχεται σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.


Τα συμπεράσματα της έρευνας ενισχύουν τη θέση της Cisco ότι το mobility πρέπει να επεκταθεί πέρα από την τάση BYOD ώστε να συμπεριλάβει την ενοποίηση του συνόλου των λύσεων των παρόχων υπηρεσιών, όπως την ασφάλεια, τη συνεργασία και το (desktop virtualization).


Περισσότεροι επικεφαλείς στον χώρο της τεχνολογίας των πληροφοριών και των επιχειρήσεων λένε ναι στην τάση BYOD
• Το 95% των επιχειρήσεων επιτρέπουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη χρήση στο χώρο εργασίας συσκευών που ανήκουν στους εργαζόμενους.
o Το 84% των ερωτηθέντων όχι μό

Keywords
Τυχαία Θέματα