Goldman Sachs: Στα 9,7€ η μετοχή του ΟΤΕ

Σε buy μετατράπηκε η μετοχή του ΟΤΕ από τη Goldman Sachs, με την τιμή της αν αυξάνεται στα 9,7€. Η Goldman Sachs μιλά για ένα ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή του ΟΤΕ

σε «buy» και αύξηση της τιμής-στόχου στα 9,7 ευρώ προχωρά η Goldman Sachs, κάνοντας λόγο για ένα ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο που δεν εκτιμάται από την αγορά.

Σε έκθεση με ημερομηνία 21 Αυγούστου, ο οίκος επισημαίνει πως η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ έχει δεχτεί πιέσεις από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα -πτώση 10% σε απόλυτους όρους- καθώς ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό το ασφάλιστρο κινδύνου της χώρας στη βάση της μακροοικονομικής αβεβαιότητας.

Η Goldman εκτιμά πως η μετοχή θα συνεχίσει να ακολουθεί τη ροή των μακροοικονομικών ειδήσεων ενώ τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας θα έχουν πιθανότατα αρνητική επίδραση στα έσοδα και περιθώρια του Οργανισμού. Δεδομένων των ανωτέρω, άποψη του οίκου είναι ότι η αγορά υποτιμά την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου του Οργανισμού και το πιο «καλοήθες» περιβάλλον ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά, τόσο στη σταθερή τηλεφωνία, όσο και στην κινητή.

Μάλιστα, η Goldman Sachs αναμένει ότι τα επόμενα οικονομικά και λειτουργικά αποτελέσματα του ΟΤΕ θα διαβεβαιώσουν τους επενδυτές για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα