HP:Τεχνολογία server με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας

Οι καινοτομίες στους servers και τις υποδομές δίνουν ώθηση στην πρόοδο των υπολογιστικών περιβαλλόντων μεγάλης κλίμακας.

Η HP παρουσιάζει ένα νέο πρόγραμμα επιχειρησιακής τεχνολογίας, το οποίο αποτελείται από μια νέα πλατφόρμα ανάπτυξης server, ένα εργαστήριο κοινών δοκιμών για την HP και τους πελάτες της και το οικοσύστημα συνεργατών της εταιρείας. Στόχος της HP να βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν δραστικά την πολυπλοκότητα, την κατανάλωση ενέργειας και τα

κόστη.


Το νέο πρόγραμμα της HP, με την ονομασία Project Moonshot, συνδυάζεται με το χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών HP Converged Infrastructure, επιτρέποντας την κοινή χρήση πόρων – συμπεριλαμβανομένων λύσεων storage, δικτύωσης, διαχείρισης, ενεργειακής κατανάλωσης και ψύξης – από χιλιάδες servers. Το πρόγραμμα της HP ανοίγει το δρόμο για αναδυόμενα υπολογιστικά περιβάλλοντα μεγάλης κλίμακας, web και cloud που θα χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.


Το Project Moonshot εστιάζει στην εξέλιξη και την πρόοδο τεχνολογιών server που θα διακρίνονται από χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, ενώ παράλληλα προωθεί τη συνεργασία εντός του κλάδου της πληροφορικής, με στόχο την ανάπτυξη ρηξικέλευθων λύσεων για τεράστια υπολογιστικά περιβάλλοντα, όπως αυτά που απαιτούνται για υπηρεσίες cloud και on-demand λύσεις.


Με αυτές τις δράσεις, αναμένεται ότι η αποδοτικότητα των data centers θα φτάσει σε νέα επίπεδα, με την ενεργειακή κατανάλωση να μειώνεται έως 89% και τα data centers να καταλαμβάνουν έως και 94% λιγότερο χώρο. Έτσι, τα συνολικά κόστη θα μειωθούν έως και κατά 63%, σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα server. Με το Project Moonshot, επιτυγχάνεται απλοποίηση υπολογιστικών περιβαλλόντων και εξοικονόμηση ενέργειας και χρηματικών πόρων που δεν ήταν ποτέ δυνατή στο παρελθόν.


Το Project Moonshot βασίζεται στην εμπειρία της HP από την ανάπτυξη καινοτομιών για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, όπως το HP Data Center Smart Grid, το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διπλασιάσουν ή να τριπλασιάσουν τις δυνατότητες και τις επιδόσεις ενός data center, αλλά και το HP EcoPOD, το πιο αποδοτικό data center στον κόσμο, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα. Η υποδομή του Project Moonshot αποτελεί επέκταση της κορυφαίας οικογένειας των servers HP ProLiant, η οποία ενσωματώνει επεξεργαστές x86 της Intel και της AMD και βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς των servers εδώ και 61 συνεχόμενα τρίμηνα.


«Οι εταιρείες με μεγάλης κλίμακας υπολογιστικά περιβάλλοντα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα κρίσιμες προκλήσεις για τη χωρητικότητα και τις επιδόσεις των data centers τους, οι οποίες απαιτούν μια θεμελιώδη αλλαγή σε επίπεδο αρχιτεκτονικής», δήλωσε ο Paul Santeler, Vice President και General Manager, Hyperscale Business Unit, Industry Standard Servers and Software της HP. «Η HP έχει παίξει ηγετικό ρόλο σε παρά πολλές φάσεις αλλαγής της αγοράς

Keywords
Τυχαία Θέματα