Huawei Backhaul Adaptive Solution

Η Huawei παρουσιάζει την Backhaul Adaptive Solution για κινητή ευρυζωνικότητα με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας μετάδοσης.


Η Huawei παρουσίασε την Λύση Προσαρμογής του Backhaul, μία λύση κινητής ευρυζωνικότητας [mobile broadband (MBB)] που προσφέρει στους παρόχους υπηρεσίες Παρακολούθησης Απόδοσης Δικτύου [IP

Backhaul Performance Monitor (IPPM)] και Διαχείρισης Ποιότητας Δικτύου IP Backhaul [IP Backhaul Quality Management (IP SQM)] για βελτιωμένη αποτελεσματικότητα του δικτύου IP backhaul.


Η εκτεταμένη υιοθέτηση «έξυπνων» τηλεφώνων (smart phones) σε παγκόσμιο επίπεδο έχει εισαγάγει μία νέα εποχή στη διαδικτυακή πρόσβαση μέσω κινητού, γεγονός που οδηγεί σε μια πρωτοφανή αύξηση της διακίνησης δεδομένων. Στοιχεία από τα δίκτυα των 40 κορυφαίων παρόχων της Huawei δείχνουν ότι η κίνηση δεδομένων των τελικών χρηστών αυξήθηκε κατά επτά φορές στη διάρκεια του 2011 σε σύγκριση με το 2007. Οι απαιτήσεις στον τομέα των υπηρεσιών όπως δείχνει η εμπειρία επίσης συνεχίζουν να αυξάνονται σε ετήσια βάση, γεγονός που οδηγεί σε σημαντικές επενδύσεις των παρόχων σε υποδομή. Σε απάντηση, η Huawei ανάπτυξε την Backhaul Adaptive Solution, η οποία βελτιώνει όχι μόνο την απόδοση του δικτύου αλλά και την αποτελεσματικότητα του IP backhaul.


Η υπηρεσία IPPM της Backhaul Adaptive Solution παρακολουθεί διαρκώς την ποιότητα υπηρεσιών (QoS) μεταξύ του κόμβου eNodeB και της πύλης υπηρεσιών του δικτύου κορμού EPC (EPC Serving Gateway) με βάση την ταχύτητα, την καθυστέρηση, την αστάθεια και την απώλεια πακέτων. Η λύση προσαρμόζεται σε περίπτωση συμφόρησης του bandwidth (εύρος ζώνης) σύμφωνα με τις αλλαγές στην ποιότητα του δικτύου και πραγματοποιεί προσαρμοστικές ρυθμίσεις στη μετάδοση του bandwidth. Η λύση IP SQM εστιάζει στην καθοδική ζεύξη (downlink) από την EPC Serving Gateway στον eNodeB, ώστε η κίνηση και η προσωρινή αποθήκευση (buffering) δεδομένων να διατηρούνται σε ομαλά επίπεδα. Η λύση IP SQM παράλληλα υποστηρίζει ρυθμίσεις τόσο στο στατικό όσο και στο δυναμικό bandwidth με βάση τα δεδομένα που παρέχονται από την παρακολούθηση IPPM και αυξάνει τη χρήση του δικτύου backhaul και βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη μειώνοντας την απώλεια πακέτων και την αναμετάδοση.


Ο κ. Xu Weizhong, President of Huawei Packet Core Network, δήλωσε: «Χάρη στην υποστήριξη που έχει λάβει από κορυφαίους στον κόσμο παρόχους, η Huawei παρακολουθεί με περηφάνια την επιτυχία της λύσης Backhaul Adaptive Solution στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στην εποχή του mobile broadband (MBB), οι προσανατολισμένες στο χρήστη, ολοκληρωμένες λύσεις LTE και EPC της Huawei θα μεγιστοποιήσουν τα κέρδη για τους παρόχους».


Η λύση Backhaul Adaptive Solution έχει ολοκληρώσει με επιτυχία δοκιμές στα δίκτυα κορυφαίων παγκόσμιων παρόχων. Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν ότι όταν παρατηρείται συμφόρηση

Keywords
Τυχαία Θέματα