Microsoft Lync 2010: Σημαντική εξοικονόμηση δαπανών

To Microsoft Lync 2010 ολοκλήρωσε τον πρώτο χρόνο διάθεσής του, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την επικοινωνία στις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft ανακοίνωσε δύο σημαντικές συνεργασίες που προέρχονται από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, τη Sprint Nextel και τη Swisscom, οι οποίες υιοθετώντας το Microsoft Lync 2010, διαπίστωσαν αξιοσημείωτα

επιχειρηματικά οφέλη, όπως σημαντική μείωση στα λειτουργικά τους έξοδα, καθώς και μεγαλύτερη ασφάλεια και ευελιξία στην επιχειρηματική επικοινωνία. Λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τομέας της επιχειρηματικής επικοινωνίας και με δεδομένη την ανάδυση νέων εργασιακών μοντέλων που στηρίζονται στην εν κινήσει εργασία, η πρωτοποριακή πλατφόρμα επικοινωνίας Microsoft Lync έχει ήδη αναδειχθεί σε πολύτιμο εργαλείο για κάθε σύγχρονη επιχείρηση.


Με αφορμή τον πρώτο χρόνο διάθεσης του Microsoft Lync 2010, η κα Μαρία Τσιλίρα, Information Worker Business Group Lead της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Το Microsoft Lync αποτελεί βασικό σύμμαχο για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, εξασφαλίζοντας την ενοποίηση των σύγχρονων επικοινωνιών και οδηγώντας σε συνακόλουθη σημαντική μείωση των λειτουργικών τους εξόδων άμεσα. Έχοντας ως στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας, η ολοκληρωμένη προσπάθεια της Microsoft στον τομέα των Unified Communications δίνει λύση σε αυτά τα πάγια αιτήματα των σύγχρονων επιχειρήσεων, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη ασφάλεια των πληροφοριακών τους υποδομών και αυξημένες δυνατότητες συνεργασίας από οπουδήποτε».


Spint Nextel: Εξοικονόμηση πόρων και περιορισμός των περιβαλλοντικών επιπτώσεων


Η Sprint Nextel αποτελεί έναν από τους βασικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ασύρματων και ενσύρματων δικτύων και είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της να περιορίσει τα υψηλά κόστη συντήρησης του μεγάλου αριθμού εταιρικών τηλεφωνικών κέντρων, να βελτιώσει την παραγωγικότητα του ανθρώπινου δυναμικού της και να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, η εταιρία αποφάσισε να δοκιμάσει τη νέα λύση της Microsoft στο πεδίο των Unified Communications.


Με την υιοθέτηση του Microsoft Lync 2010, σε πρώτο επίπεδο η εταιρία διαπίστωσε σημαντικό περιορισμό των δαπανών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, πέτυχε:
• Μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης κατά περίπου 13 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση. Πιο αναλυτικά:
- 2.5 εκατομμύρια δολ. από την πλήρη εξάλειψη του κόστους συντήρησης των εταιρικών τηλεφωνικών κέντρων
- 6.7 εκατομμύρια δολ. εξοικονόμηση από τα σταθερά κόστη του κυκλώματος
- 4 εκατομμύρια δολ. από τα κόστη συνδιασκέψεων
- 700.000 δολ. από έξοδα για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της εταιρίας
• Μείωση κόστους σε επίπεδο ακινήτων και κτηριακών εγκαταστάσεων: Επιπρόσθετη εξοικονόμηση ύψους 30 εκατ. δολ. σε ετήσια κλ

Keywords
Τυχαία Θέματα