Tεχνολογία FAST από την EMC

Η τεχνολογία FAST της EMC εξοπλίζει συστήματα αποθήκευσης δεδομένων, χωρητικότητας μεγαλύτερης του ενός Exabyte.


Από τον Ιανουάριο του 2010, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά1 η τεχνολογία EMC® FAST (Fully Automated Storage Tiering), οι πελάτες της EMC έχουν αγοράσει συστήματα FAST, συνολικής χωρητικότητας 1.3 Exabytes.


Η ταχύτατη αποδοχή της τεχνολογίας EMC

FAST, η οποία αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα προϊόντα της EMC στον τομέα του storage, καταδεικνύει τη μοναδική ικανότητα της εταιρείας να πετυχαίνει υψηλότερες επιδόσεις, χαμηλότερα κόστη και καλύτερη αξιοποίηση των αποθηκευτικών μέσων ενός virtual κέντρου μηχανογράφησης, συνδυάζοντας δίσκους Flash και tiered αρχιτεκτονική.


Το 2011, η EMC διέθεσε περισσότερα από 24 PBs δίσκων τεχνολογίας Flash, ξεπερνώντας οποιονδήποτε άλλον προμηθευτή storage της αγοράς.


Στο ίδιο πνεύμα, η EMC παρουσίασε την τεχνολογία EMC VFCache™, γνωστή στο παρελθόν με την κωδική ονομασία “Project Lightning,” μια καινούρια λύση hardware και software, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία PCIe Flash και ένα έξυπνο μηχανισμό προσωρινής μνήμης (caching) προκειμένου να αυξήσει δραματικά το throughput των συστημάτων storage και να βελτιώσει την απόδοση των εφαρμογών που τρέχουν σε αυτά.


Χαμηλότερα κόστη, καλύτερες επιδόσεις
Το EMC FAST μετακινεί τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά, σε δίσκους τεχνολογίας Flash , ώστε να βελτιωθεί η απόδοση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής ή ολόκληρου του συστήματος αποθήκευσης δεδομένων, και παράλληλα μεταφέρει τα λιγότερο ‘δημοφιλή’ αρχεία σε δίσκους SAS/FC και NL-SAS/ SATA, προκειμένου να μειωθεί το κόστος. Εκτός από το όφελος σε κόστος και απόδοση, η τεχνολογία FAST βελτιώνει συνολικά τη λειτουργία των συστημάτων ΙΤ, εξασφαλίζοντας χαμηλότερο κόστος ενέργειας και ψύξης, και μειώνοντας δραστικά τις λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης. Τα παρακάτω παραδείγματα βασίζονται στη σύγκριση μεταξύ ενός single tier συστήματος αποθήκευσης και ενός συστήματος με τεχνολογία FAST, όσον αφορά τη διαχείριση δεδομένων με όγκο 1.3 Exabytes.


Εξοικονόμηση χώρου που ισοδυναμεί με 64 γήπεδα ποδοσφαίρου: Χάρη στο FAST, οι πελάτες αξιοποιούν ένα συνδυασμό από δίσκους Flash μεγάλης ταχύτητας με συμβατικά drives μεγάλης χωρητικότητας, αυξάνοντας έτσι την απόδοση των μικρότερων συστημάτων και εξοικονομώντας χώρο που ισοδυναμεί με 64 γήπεδα ποδοσφαίρου.


Εξοικονόμηση ενέργειας που αρκεί για να λειτουργούν 15.2 εκατομμύρια iPads επί ένα χρόνο: Η συγκέντρωση περισσότερων εφαρμογών σε αποθηκευτικά συστήματα με μικρότερες φυσικές διαστάσεις, για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, αποτελεί μια από τις πιο βασικές απαιτήσεις για ένα μηχανογραφικό κέντρο. Χάρη στην τεχνολογία FAST οι πελάτες της EMC εξοικονομούν περισσότερα από 556.000.000 kWh, ενέ

Keywords
Τυχαία Θέματα