Wireless IPR χαρτοφυλάκιο από την Ericsson

Η Ericsson ενισχύει το τμήμα αδειοδότησης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, χτίζοντας το ισχυρότερο wireless IPR χαρτοφυλάκιο του κλάδου.


Η Ericsson έχει το ισχυρότερο wireless IPR χαρτοφυλάκιο του κλάδου, το οποίο αποτελείται από 27.000 χορηγηθέντα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, από την ασύρματη σύνδεση (2G, 3G και 4G)

μέχρι WLAN καθώς και για το σύνολο του Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Καθώς η ασύρματη πρόσβαση προστίθεται τώρα σε νέους τύπους συσκευών, η Ericsson αναδιοργανώνει το τμήμα Αδειοδότησης και Ανάπτυξης Ευρεσιτεχνίας και επικεντρώνεται περαιτέρω στα περιουσιακά στοιχεία των δικαιωμάτων πνευματικής της ιδιοκτησίας.


Ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και CEO της Ericsson, δήλωσε: «Ο τομέας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι χτισμένος σε τυποποιημένες και κοινές τεχνολογίες, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία μιας παγκόσμιας μαζικής αγοράς για την κινητή τηλεφωνία και την κινητή ευρυζωνικότητα. Σήμερα 6 εκατομμύρια συνδρομές κινητής τηλεφωνίας και περίπου 1 δισ. συνδρομές κινητής ευρυζωνικότητας, δεν θα ήταν δυνατές χωρίς αυτήν τη νοοτροπία της βιομηχανίας».


«Καθώς διανύουμε την εποχή της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας, θα δούμε ενσωματωμένη ασύρματη πρόσβαση πέρα από τις παραδοσιακές συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablets, παρέχοντας στους καταναλωτές νέες υπηρεσίες. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα επιχειρηματική ευκαιρία για εμάς που διαθέτουμε το ισχυρότερο χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αυτής της βιομηχανίας, όπως και για κάθε επιχείρηση ή κατασκευαστή που θα θέλει να είναι μέρος αυτής της βιομηχανίας και θα χρειαστεί να συνεργαστεί με την Ericsson».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ericsson, Kasim Alfalahi, ο οποίος μέχρι τώρα αναφέρονταν στον CTO της Ericsson της ομάδας ‘Function Technology και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου’, θα αναφέρεται πλέον απευθείας στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Hans Vestberg. Η αναδιοργάνωση θα ισχύει άμεσα.


Ο Kasim Alfalahi δήλωσε: «Η Εricsson συμμορφώνεται και προσυπογράφει όρους, οι οποίοι είναι δίκαιοι, εύλογοι και χωρίς διακρίσεις για τα προγράμματα χορήγησης αδειών ευρεσιτεχνίας, καθιστώντας διαθέσιμα πρότυπα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Αυτό κάνει την Ericsson την καλύτερη επιλογή συνεργασίας όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά, αλλά και τις ήδη καθιερωμένες εταιρείες που επιδιώκουν άδειες σε δίκαιες και εμπορικά βιώσιμες τιμές».


Η Ericsson έχει υπογράψει περισσότερες από 90 συμφωνίες αδειοδότησης για δικαιώματα εκμετάλλευσης.


Keywords
Τυχαία Θέματα