World IPv6 Launch

H 6η Ιουνίου είναι η επίσημη ημέρα έναρξης χρήσης του νέου πρωτοκόλλου του Διαδικτύου, του IPv6 που έρχεται να αντικαταστήσει το IPv4.


Οι κυριότεροι πάροχοι διαδικτύου (Internet Service Providers – ISPs), κατασκευαστές δικτυακού εξοπλισμού για οικιακούς χρήστες, και εταιρίες παροχής υπηρεσιών WEB από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις

τους για να ενεργοποιήσουν μόνιμα το IPv6 στα προϊόντα τους και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στις 6 Ιουνίου 2012.


Υπό την οργανωτική εποπτεία του Internet Society, η Παγκόσμια Έναρξη του IPv6World IPv6 Launch αποτελεί σταθμός για την εφαρμογή της τεχνολογίας IPv6. Ως “απόγονος” για το ευρέως χρησιμοποιούμενο Πρωτόκολλο Διαδικτύου (Internet Protocol) έκδοση 4, εν συντομία IPv4, το πρωτόκολλο IPv6 είναι αποτελεί κρίσιμος παράγοντας για την εξέλιξη του Διαδικτύου ως πλατφόρμα που συμβάλλει στη καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη.


Το World IPv6 Launch αποτελεί ορόσημο για την εφαρμογή της τεχνολογίας IPv6, η οποία διαδέχεται το ευρέως χρησιμοποιούμενο μέχρι σήμερα πρωτόκολλο IPv4, και συμβάλλει στην εξέλιξη του Διαδικτύου, καθώς και στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της οικονομίας. Η παγκόσμια έναρξη IPv6 πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του Internet Society, έπειτα από την επιτυχημένη παγκόσμια εκδήλωση για την Ημέρα του IPv6 που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου 2011.


Το νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας IPv6 θα δώσει ώθηση στη δημιουργία καινοτόμων Διαδικτυακών εφαρμογών και θα διευκολύνει την υγιή και δυναμική επέκταση του Διαδικτύου, δεδομένου ότι το πρότυπο IPv4 έχει εξαντλήσει τη δυνατότητα να καλύψει τις επερχόμενες ανάγκες των χρηστών και των εφαρμογών του Διαδικτύου.


Keywords
Τυχαία Θέματα