Ανθεί η 3D εκτύπωση στην Κίνα

Το 2016, η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει τις ΗΠΑ στις πωλήσεις 3D εκτυπωτών, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προωθεί την τρισδιάστατη εκτύπωση στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της IDC, οι πωλήσεις 3D printer στην Κίνα, το 2015, ανήλθαν σε 77.000 τεμάχια από μόλις 34.000 συσκευές το 2014, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 120%. Η εθνική στρατηγική για την είσοδο της 3D εκτύπωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία στην Κίνα αναμένεται

να εκτοξεύσει τις πωλήσεις στα 440.000 τεμάχια έως το 2020.

Να σημειωθεί ότι το χορό της ανόδου για τους 3D εκτυπωτές, στην κινεζική αγορά, έσυραν οι επιτραπέζιες συσκευές με τιμή κάτω των $5.000. Αυτή η διαπίστωση, σύμφωνα με το sepe, έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι η περαιτέρω διείσδυση της τρισδιάστατης εκτύπωσης, διεθνώς, θα στηριχθεί στην αποκλιμάκωση των τιμών των συσκευών, ώστε να καταστούν προσιτές και για ευρύτερα καταναλωτικά κοινά.

Παράλληλα, η έμφαση που δίνει η κινεζική κυβέρνηση σε τομείς της οικονομίας, όπως οι “έξυπνες” μεταφορές, η αεροδιαστημική και η αεροπλοΐα και η ζήτηση που αυτοί οι κλάδοι εκδηλώνουν για τον τομέα των 3D printers αναμένεται να δώσουν εξίσου μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις σχετικών συσκευών.

Πωλήσεις
Το γεγονός ότι το μέλλον για την τρισδιάστατη εκτύπωση στην Κίνα προδιαγράφεται λαμπρό επιβεβαιώνει η εκτίμηση ότι το 2016 η κινεζική αγορά θα ξεπεράσει σε πωλήσεις την αμερικανική, “τρέχοντας” με ρυθμό της τάξης του 100%.

“Για να επωφεληθούν από αυτήν την ανάπτυξη, οι κατασκευαστές 3D εκτυπωτών θα πρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εταιρικών χρηστών και την τάση του βιομηχανικού μετασχηματισμού, που λαμβάνει χώρα στην Κίνα. Οι προμηθευτές θα πρέπει να στοχεύουν στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε διάφορα τμήματα της αγοράς, προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους”, αναφέρουν οι αναλυτές της IDC, περιγράφοντας τις προκλήσεις της κινεζικής αγοράς για τους παγκόσμιους παίκτες της 3D εκτύπωσης.

Πρώτες οι ΗΠΑ σε αξία
Παρά την κινεζική υπεροχή σε επίπεδο τεμαχίων, πάντως, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να κρατούν και το 2016 τα ηνία της παγκόσμιας αγοράς 3D εκτυπωτών σε επίπεδο αξίας. Αυτήν την υπεροχή των ΗΠΑ υποστηρίζει, σε μεγάλο βαθμό, ο εξαιρετικά κινητικός – στη 3D εκτύπωση – κατασκευαστικός τομέας, που, κατά κύριο λόγο, τροφοδοτεί τη ζήτηση για high-end συσκευές.

Keywords
Τυχαία Θέματα