Αποτελέσματα τριμήνου Samsung

Η Samsung Electronics ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2012.


Η Samsung Electronics Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει ενοποιημένα έσοδα ύψους 45,27 τρις γουόν Κορέας για το πρώτο τρίμηνο του 2012, που έληξε στις 31 Μαρτίου 2011, σημειώνοντας 22% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.


Για το πρώτο

τρίμηνο, η εταιρεία εμφάνισε ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη ύψους 5,85 τρις γουόν για πρώτη φορά στην ιστορία της, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 98% από έτος σε έτος. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 5,05 τρις γουόν.


Παρά τη μείωση των πωλήσεων των ημιαγωγών και των τηλεοράσεων λόγω εποχικότητας, η αύξηση της κερδοφορίας σε προϊόντα οθονών και κινητών τηλεφώνων απέφερε αύξηση του περιθωρίου του λειτουργικού κέρδους κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 12,9%.


Οι ισχυρές επιδόσεις της Samsung στο τρίμηνο προήλθαν κυρίως από τον τομέα του IT & Mobile Communications (IM), το οποίο αποτελείται από τις τέσσερις επιχειρηματικές δραστηριότητες: Mobile Communications, Telecommunication Systems, IT Solutions και Digital Imaging. Ειδικότερα, η σταθερή ανάπτυξη του Mobile Business Communications, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων πωλήσεων των συσκευών «ναυαρχίδες» για την εταιρεία, τα GALAXY Note και GALAXY S II, συνέβαλε στην κερδοφορία της εταιρείας.
Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο τρίμηνο του 2012, ο τομέας του IT & Mobile Communications σημείωσε ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη ύψους 4,27 τρις γουόν και έσοδα ύψους 23,22 τρις γουόν. Η δραστηριότητα των Display Panel ανέκαμψε κατά το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας λειτουργικά κέρδη ύψους 280 δις γουόν.
Η Samsung αναμένει να βελτιώσει την κερδοφορία της από τη δραστηριότητα των chip, με την ανάκαμψη των τιμών των DRAM για υπολογιστές και την επέκταση σε νέα προϊοντική κατηγορία επεξεργαστών, οι οποίοι βασίζονται στην τεχνολογία 32 nanometer-class, για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων. Η Samsung σχεδιάζει να ενισχύσει επίσης το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στα κινητά τηλέφωνα με το λανσάρισμα των νέων high-end smartphones και με την ενίσχυση της πλήρους γκάμας των προϊόντων της και της παρουσίας της στις αναδυόμενες αγορές.


Οι Κεφαλαιακές Δαπάνες ανήλθαν στα 7,8 τρις γουόν το πρώτο τρίμηνο του 2012, με επένδυση ύψους 5,8 τρις γουόν στους Ημιαγωγούς και 1,3 τρις γουόν στη δραστηριότητα του Display Panel. Η Samsung έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να δαπανήσει συνολικά 25 τρις γουόν σε κεφαλαιακές δαπάνες για το 2012. Το ποσό των 15 τρις γουόν πρόκειται να επενδυθεί στη δραστηριότητα των Ημιαγωγών, που αποτελείται από τις επιμέρους επιχειρηματικές δραστηριότητες των Memory και System LSI. Για τη δραστηριότητα του Display Panel, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει το ποσό των 6,6 τρις γουόν.


Με αφετηρία το πρώτο τρίμηνο, ο επιχειρηματικός το

Keywords
Τυχαία Θέματα