Δημοσιεύτηκε ο νέος Κανονισμός της Α.Δ.Α.Ε.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος Κανονισμός της Α.Δ.Α.Ε. για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΦΕΚ Β΄ 2715/17-11-2011).

Η Ολομέλεια της Αρχής, με την απόφαση 165/2011, αντικατέστησε τους Κανονισμούς που ορίζονται στα ΦΕΚ Β’ 87/2005 και ΦΕΚ Β’ 88/2005. Η ισχύς του νέου Κανονισμού αρχίζει έξι μήνες μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι πάροχοι δικτύων ή/και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών υποχρεούνται μέχρι

τις 17 Μαΐου 2012 να υποβάλουν στην Α.Δ.Α.Ε. προς έγκριση Πολιτική Ασφάλειας για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, σύμφωνα με το νέο Κανονισμό.


Επιπλέον, οι πάροχοι υποχρεούνται εντός προθεσμίας δύο μηνών, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2011, να δηλώσουν προς την Αρχή τις δραστηριότητες για τις οποίες έχουν υποβάλει δήλωση καταχώρησης στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) για τη λειτουργία υπό καθεστώς Γενικής Άδειας. Οι υποχρεώσεις των παρόχων παρουσιάζονται αναλυτικά στον Κανονισμό.


Από την Α.Δ.Α.Ε. ανακοινώνεται ότι με το νέο Κανονισμό, ο οποίος ενοποιεί τους προηγούμενους, διαμορφώνεται ένα ενιαίο και σαφές πλαίσιο υποχρεώσεων των παρόχων δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, το οποίο ανταποκρίνεται στις τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών.


Ο νέος Κανονισμός για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών της Α.Δ.Α.Ε είναι διαθέσιμος στο δικτυακό της τόπο:
(http://www.adae.gr/portal/fileadmin/docs/KANONISMOS_165.2011.pdf)

Keywords
Τυχαία Θέματα