Έρχεται ο CEO της Samsung

Την Πέμπτη έρχεται στην Ελλάδα ο Βοο-Keun Yoon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Samsung Electronics.


O CEO της Samsung θα έχει επαφές με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα και

πιθανόν με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο κ. Yoon, ο οποίος κατέχει επίσης και τη θέση του πρόεδρου και διευθυντή του τμήματος ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης της Samsung Electronics, είναι πιθανόν να έχει και συναντήσεις οι οποίες θα αφορούν την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα μας.


Κατά καιρούς πληροφορίες φέρουν τη Samsung να εξετάζει σοβαρά την προοπτική διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Επίσης δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η εταιρεία να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα για τη διαμετακόμιση των προϊόντων της προς τις αγορές της Ευρώπης.


Βέβαια μια τέτοια κίνηση, αν γίνει, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ωρίμανσης. Είναι γεγονός ότι μια μεγάλη πολυεθνική όπως η Samsung θέλει αρκετό χρόνο για να αλλάξει τις ροές των εμπορευμάτων της, δεδομένου ότι και η Hewlett-Packard έχει ξεκινήσει τη σχετική διαπραγμάτευση από το τέλος του καλοκαιριού του 2012 και δεν υπάρχει απτό αποτέλεσμα.


Να σημειώσουμε ότι το 2013 τα συνολικά έσοδα της Samsung Electronics ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ προσεγγίζοντας τα 155 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.Τα καθαρά λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε περίπου 25 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 27%.


Keywords
Τυχαία Θέματα