Η Ericsson στο πλευρό του Forest Whitaker

Η Ericsson παρέχει πρόσβαση στο Internet μέσω mobile broadband, των computers και της ICT εκπαίδευσης στους νέους στις εμπόλεμες ζώνες.


Στο Social Good Summit της Νέας Υόρκης, η Ericsson ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον –βραβευμένο με Oscar– ηθοποιό, ανθρωπιστή και Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως

της UNESCO, Forest Whitaker. Η αποστολή του νέου ιδρύματος είναι η προώθηση της ειρήνης στους νέους σ’ όλο τον κόσμο, από προβληματικές αστικές συνοικίες στις Η.Π.Α. μέχρι αγροτικές εμπόλεμες ζώνες στην Αφρική.


Το PeaceEarth Foundation συγκεντρώνει μαζί τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από προγράμματα, πρωτοβουλίες και καμπάνιες στις Η.Π.Α. και σ’ όλο τον κόσμο. «Η υποστήριξη της Ericsson στο PeaceEarth θα εγκαθιδρύσει ένα αληθινά συνδεδεμένο πρόγραμμα στο Νότιο Σουδάν και στην Ουγκάντα», δήλωσε ο κ. Whitaker. «Η δέσμευση θα μας επιτρέψει να προάγουμε τον κοινό μας στόχο για την κατεύθυνση του κόσμου μας στην ειρήνη, μέρα με τη μέρα».


Η δέσμευση της Ericsson θα ξεκινήσει με την παροχή λύσεων από τον Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT) στα σχολεία σε δύο περιοχές, στο Νότιο Σουδάν και στην Ουγκάντα, σε συνδυασμό με την παγκόσμια πρωτοβουλία εκπαίδευσης ‘Connect to Learn’. Αυτό θα επιτρέψει στο PeaceEarth Foundation να καθιερώσει την πρόσβαση στο internet και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον συνεργασίας μεταξύ των νεαρών συμμετεχόντων και την ανάπτυξη περαιτέρω πρωτοβουλιών για εκπαίδευση.


Επιπλέον, μέσω του ‘Connect to Learn’, η Ericsson θα παρέχει επί τόπου διαχείριση πόρων του project, κάλυψη Wi-Fi και βασική ICT εκπαίδευση για τους δασκάλους και τους μαθητές για την υλοποίηση της λύσης cloud computing της Ericsson.


Κατά τη διάρκεια του Social Good Summit της Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε πάνελ, όπου συμμετείχε ο Forest Whitaker, ο Hans Vestberg, Πρόεδρος και CEO της Ericsson και ο Jeffrey Sachs, Διευθυντής του Earth Institute στο Πανεπιστήμιο Columbia.


O Hans Vestberg δήλωσε: «Το έργο μας με το PeaceEarth Foundation είναι η φυσική επέκταση του τρόπου με τον οποίο προσφέρουμε υψηλές δυνατότητες σχετικά με το Technology for Good παγκοσμίως. Γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία μας έχει θετική σχέση με την ανάπτυξη, καθώς το 10% της αυξημένης broadband διείσδυσης οδηγεί σε περισσότερο από το 1% της βιώσιμης ανάπτυξης του Α.Ε.Π.».


«Δεν είναι εφικτή η ανάπτυξη στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα, όταν οι άνθρωποι υποφέρουν από διαμάχες ή φυσικές καταστροφές. Πιστεύω ότι η επέκταση της πρόσβασης στην εκπαίδευση θα βοηθήσει το PeaceEarth Foundation να αναπτύξει περαιτέρω τους στόχους της», κατέληξε ο κ. Vestberg.


Αυτή τη στιγμή, 1,5 δισ. άνθρωποι ζουν σε χώρες που μαστίζονται από βίαιες διαμάχες και περισσότερα από 8 εκατ. παιδιά

Keywords
Τυχαία Θέματα