Η Sony κερδίζει 3 βραβεία TIPA

H Ένωση Περιοδικών Φωτογραφίας και Εικόνας αναγνώρισε την καινοτομία της Sony στα προϊόντα imaging.


Η φωτογραφική μηχανή SLT-A65 της Sony, η οποία απέσπασε το «Βραβείο προηγμένης τεχνολογίας DSLR», εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους κριτές των φετινών βραβείων της TIPA «χάρη στην ποιότητα που προσφέρει το (πρώτο στο κόσμο) ηλεκτρονικό σκόπευτρο της οθόνης OLED με

τη δυνατότητα προεπισκόπησης σε πραγματικό χρόνο των ρυθμίσεων της μηχανής». Συγκεκριμένα δήλωσαν ότι, «Αυτή η εντυπωσιακή εμπειρία προβολής (2359 χιλιάδες dot) αποτελεί μία επαναστατική εξέλιξη στην ευκρίνεια της πολύ υψηλής ανάλυσης». Εκτός από αυτό το χαρακτηριστικό, τα μέλη της TIPA έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι «Συνδυάζοντας την καινοτομία με έναν αισθητήρα της τάξης των 24,3 MP, η τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη που χρησιμοποιεί η SLT-A65 παρέχει δυνατότητα λήψης με ταχύτητα 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση και Live προεπισκόπηση με δυνατότητα εστίασης phase detection, σε όλες τις λειτουργίες ακόμα και στην HD Movie». «Η φωτογραφική μηχανή προσφέρει τρεις επιπλέον επιλογές HD movie, όπως δυνατότητα πλούσιας εγγραφής 25p και ομαλής εγγραφής 50p, όλες σε ανάλυση Full HD. Οι βιντεογράφοι του web μπορούν να κάνουν λήψεις ακόμα και βίντεο ΜΡ4 με τη SLT-A65».


Τα μέλη της TIPA ενθουσιάστηκαν, επίσης, από την compact φωτογραφική μηχανή NEX-7 που συνδυάζει την τέλεια ποιότητα εικόνας με την εκπληκτική φωτογραφική εμπειρία ταχείας απόκρισης. Εξηγώντας για ποιο λόγο η NEX-7 απέσπασε το «Βραβείο καλύτερης φωτογραφικής μηχανής CSC υψηλών προδιαγραφών», οι κριτές της TIPA σχολίασαν: «Η NEX-7 είναι μία compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλασσόμενους φακούς που προσφέρει την ίδια ποιότητα με μια εξειδικευμένη μηχανή reflex. Έχει τον ίδιο αισθητήρα 24 MP με την εξειδικευμένη reflex SLT-A77, αλλά διατηρεί το compact μέγεθος και προσφέρει μία βολική, ευκρινή οθόνη με EVF τύπου OLED. Ο κομψός σχεδιασμός της, σε συνδυασμό με τη μεταλλική κατασκευή της, την κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα μοντέλα. Αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει πολλές λειτουργίες σπέσιαλ εφέ, όπως τη Sweep Panorama και την Auto HDR και μπορεί να συλλάβει εικόνες με ταχύτητα μέχρι 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ επιπλέον παρέχει πολλές επιλογές HD movie».


Τέλος, η κάρτα μνήμης XQD, η οποία κέρδισε το «Βραβείο καλύτερου μέσου αποθήκευσης εικόνας», απέσπασε τα εξής σχόλια: «Οι κάρτες μνήμης XQD της Sony αναπτύχθηκαν για να καλύψουν τις απαιτητικές ανάγκες των σύγχρονων επαγγελματιών που χρησιμοποιούν μηχανές DSLR. Με ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής μέχρι 125 MB το δευτερόλεπτο (τρέχουσα χρήση με τη μηχανή D4s της Nikon), αυτή η κάρτα μνήμης μπορεί να εγγράψει περίπου 100 εικόνες RAW σε λειτουργία continuous shooting». Τα μέλη της TIPA τόνισαν ότι εντυπωσιάστηκαν από την ενισχυμένη κατασκευή της κάρτας, καθώς και από τη διασύνδεση PCIe που υπερέχει σε απόδοση από οποιαδήποτε συμβατική κάρτα CompactFlash.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Keywords
Τυχαία Θέματα