Η TCL επισημαίνει τη βιώσιμη πρόοδο και τις καινοτομίες μετά τους εορτασμούς της Ημέρας της Γης και ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα της έκθεσης ESG 2023

Η TCL Electronics, κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και νούμερο 2 TV brand στον κόσμο, παρουσίασε πρόσφατα την έκθεση ESG 2023, περιγράφοντας λεπτομερώς τα ορόσημα που επιτεύχθηκαν στην πορεία βιωσιμότητας της TCL μέχρι σήμερα και το όραμά της για το μέλλον.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Η TCL δεν προσφέρει μόνο ατελείωτη ψυχαγωγία και έξυπνες οικιακές συσκευές, αλλά δεσμεύεται

να προχωρήσει ακόμη περισσότερο από το να κάνει τη γη ένα καλύτερο μέρος για να ζει κανείς μέσω υπεύθυνης περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Περιβαλλοντικοί στόχοι

Λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές καταστάσεις και την ανάγκη για ανάπτυξη, η TCL έχει θέσει πιο εφαρμόσιμους στόχους στη μείωση των εκπομπών, τη χρήση των πόρων και άλλες πτυχές για να οδηγήσει σε συνεχή πρόοδο και επιτεύγματα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων, η TCL έχει βελτιώσει περαιτέρω τους θεμελιώδεις στόχους και τους στόχους μείωσης των εκπομπών για διαφορετικά τμήματα. Με την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών της διοίκησης και τη διεξαγωγή τακτικών αξιολογήσεων απόδοσης, η TCL μπορεί να παρακολουθεί και να αξιολογεί καλύτερα τα περιβαλλοντικά επιτεύγματα κάθε τμήματος, διασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματική εφαρμογή της περιβαλλοντικής στρατηγικής της.

Ανάληψη δράσεων για το κλίμα

Η TCL έχει καθιερώσει και ακολουθήσει ένα σύστημα διαχείρισης άνθρακα και έχει εμπλακεί σε προσπάθειες διαχείρισης εκπομπών και ενέργειας για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή. 

Προώθηση της κυκλικής οικονομίας

Η TCL ενισχύει συνεχώς τη διαχείριση των αποβλήτων βελτιστοποιώντας τις διαδικασίες επεξεργασίας και ενισχύοντας τα ποσοστά ανακύκλωσης. Η TCL προσπαθεί να επιτύχει τη μέγιστη αξιοποίηση των πόρων και να επικεντρωθεί στην προώθηση της ανάκτησης ηλεκτρονικών αποβλήτων, καθώς προωθεί δυναμικά την κυκλική οικονομία και συμβάλλει στη διατήρηση του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

TCL ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η TCL είναι βαθιά αφοσιωμένη στην προώθηση πρωτοβουλιών καθαρής ενέργειας. Η εταιρεία συμβάλλει στην ανάπτυξη λύσεων ηλιακής ενέργειας μέσω σημαντικών επενδύσεων στον τομέα των φωτοβολταϊκών. Οι προσπάθειες της TCL σε αυτόν τον τομέα αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης περιβαλλοντικής στρατηγικής για την υποστήριξη των βιώσιμων ενεργειακών εξελίξεων και της οικολογικής διατήρησης. Αυτές οι πρωτοβουλίες ευθυγραμμίζονται με την αποστολή της TCL να προωθήσει την περιβαλλοντική ευθύνη σε όλες τις δραστηριότητές της παγκοσμίως.

ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Η TCL θεωρεί την υπεύθυνη διακυβέρνηση ως σημαντική εταιρική πεποίθηση. Η εταιρεία συμμορφώνεται αυστηρά με τους εγχώριους και ξένους νόμους και κανονισμούς, παρακολουθεί πάντα στενά τη διαχείριση εταιρικών κινδύνων, τηρεί την επιχειρηματική ηθική, βελτιώνει τη διακυβέρνηση του Ομίλου και προωθεί τη συνεχή υγιή ανάπτυξη του Ομίλου. Η TCL χτίζει επίμονα μια βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού, προωθεί την υγιή και σταθερή ανάπτυξη της βιομηχανίας και συνεργάζεται με επιχειρηματικούς εταίρους για να δημιουργήσει ένα κοινό μέλλον για οικολογική ανάπτυξη. Σε κάθε τοπική αγορά, η TCL όχι μόνο ανταποκρίνεται αλλά και προσπαθεί να υπερβεί τις ρυθμιστικές προσδοκίες, προωθώντας νέες πρωτοβουλίες μαζί με τους πελάτες για την προώθηση των CSR στόχων.

Εξωτερικές διακρίσεις και πιστοποιήσεις

Η TCL εργάζεται συνεχώς για να υποστηρίξει ενεργά και να καλλιεργήσει τις φιλοδοξίες και τα επιτεύγματα βιωσιμότητας των πελατών, όπως αποδεικνύεται από την επιτυχία μας να λάβουμε το διάσημο βραβείο EcoVadis Gold Medal 2024. Για πάνω από μια δεκαετία, το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της TCL αξιολογείται αυστηρά από την EcoVadis, έναν κορυφαίο πάροχο αξιολογήσεων βιωσιμότητας που καλύπτουν τις περιβαλλοντικές πολιτικές, τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα, τις ηθικές πρακτικές και τις βιώσιμες προμήθειες, και έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο στην ετήσια αξιολόγηση EcoVadis 2024, κατατάσσοντάς την ανάμεσα στο top 5% όλων των εταιρειών που συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

Ευθυγραμμιζόμενη με αυτές τις προσπάθειες, η TCL έχει αγκαλιάσει μια κουλτούρα αριστείας, που αντικατοπτρίζεται στην υιοθέτηση ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και στην τήρηση υψηλών προτύπων που ευθυγραμμίζονται με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου για ποιότητα και βιωσιμότητα. Αυτή η προσέγγιση αποδεικνύει τη δέσμευση της TCL για την επίτευξη περιβαλλοντικής αριστείας, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα στη λειτουργία και τα προϊόντα.

Πράσινος σχεδιασμός

Η TCL Electronics θεωρεί πάντα την ποιότητα των προϊόντων ως τη σανίδα σωτηρίας της επιχείρησης. 

Η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον πράσινο σχεδιασμό και κάνει συνεχώς ανακαλύψεις στην παραγωγή πιο πράσινων προϊόντων με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα.

Εμμένοντας στην έννοια του βιώσιμου σχεδιασμού χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων, η TCL διαμορφώνει ένα πράσινο πλάνο σχεδιασμού προϊόντων από την εξοικονόμηση πόρων, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, τη χρήση αβλαβών, ανανεώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών και την εξοικονόμηση υλικών συσκευασίας. Η εταιρεία εφαρμόζει πλήρως τη διευρυμένη ευθύνη του παραγωγού σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς, όπως η οδηγία WEEE της ΕΕ, η οδηγία CE και η οδηγία Ecodesign, λαμβάνοντάς τα υπόψη σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων μας.

#TCLGREEN: ΤΕΧΝΗ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Η παγκόσμια πρωτοβουλία #TCLGreen δημιουργήθηκε για να εμπνεύσει το μεγαλείο και να υποστηρίξει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου πλανήτη για όλους. Αυτό το σλόγκαν εφαρμόζεται παγκοσμίως για να συμβάλει στην ενίσχυση της σημασίας των προσπαθειών βιωσιμότητας για τις τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες. ‘

Για παράδειγμα, η TCL ξεκίνησε μια εγκατάσταση τέχνης σε συνεργασία με τον Kevin Chu, η οποία συνδυάζει φυσική, διαδραστική και metaverse τέχνη, παρουσιάζοντας πάνω από 1.000 ανακυκλωμένες πλακέτες κυκλωμάτων. Αυτή η εγκατάσταση, που συμπληρώνεται από φωτοβολταϊκή τεχνολογία, αποτελεί παράδειγμα της αφοσίωσης της TCL σε δημιουργικές λύσεις βιωσιμότητας. Η TCL δεσμεύεται για αναζήτηση πιο υπεύθυνων λύσεων, ενσωματώνοντας την ιδέα #TCLGreen σε όλες τις πτυχές της επιχείρησής της και θέτοντας τους καταναλωτές στο επίκεντρο της στρατηγικής μας.
Μέσω της δέσμευσης της εταιρείας να ‘Inspiring Greatness’ μέσω της ευρείας γκάμας ηλεκτρονικών ειδών, πέρα από την καινοτόμο ψυχαγωγία και τα έξυπνα οικιακά προϊόντα, η TCL ενισχύει το οικοσύστημα των συσκευών της με βιώσιμα και υγιεινά χαρακτηριστικά, από τηλέφωνα και tablet NXTPAPER έως έξυπνες τηλεοράσεις και οικιακές συσκευές, προωθώντας έναν πιο έξυπνο και υγιεινό τρόπο ζωής για τους καταναλωτές παγκοσμίως.

ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ: ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ESG ΤΗΣ TCL

Η TCL Electronics δεν σταμάτησε ποτέ και πάντα προσπαθούσε για πρόοδο στο ταξίδι της βιωσιμότητας. Ενώ παρέχει υγιεινά, προσβάσιμα και πράσινα προϊόντα υψηλής ποιότητας, η TCL συνεχίζει να βελτιώνει τη βιώσιμη ανάπτυξη με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, επεκτείνει ενεργά τις δραστηριότητές της στον τομέα της καθαρής ενέργειας και προσπαθεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός υπεύθυνου συστήματος εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει δημιουργήσει έναν διαφοροποιημένο, δίκαιο, ανοιχτό και χωρίς αποκλεισμούς χώρο εργασίας και προσπαθεί να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στην κοινωνία και το περιβάλλον. Η ευρύτερη έκθεση ESG καλύπτει επίσης την προώθηση της απασχόλησης, την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων, την υγεία και την ασφάλεια, τη δίκαιη λειτουργία, τις σχέσεις με τους καταναλωτές και τη συμμετοχή και ανάπτυξη της κοινότητας ως απάντηση στις κοινωνικές ανησυχίες μέσω δράσεων.

Καθώς η Ημέρα της Γης μας υπενθυμίζει την κοινή μας ευθύνη απέναντι στον πλανήτη, η TCL ενθαρρύνει τα άτομα και τις κοινότητες να συμμετάσχουν στις προσπάθειές της για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου. Για μια λεπτομερή ματιά στις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας της TCL και για συμμετοχή στις δραστηριότητες της Ημέρας της Γης, μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί την έκθεση ESG της TCL online ή να επικοινωνήσει μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που παρέχονται.

*Πηγή: TCL Electronics – 2023 ESG Report

Keywords
Τυχαία Θέματα