Η αριθμομηχανή HP 12c γιορτάζει 30 χρόνια

Η HP γιορτάζει τα 30 χρόνια της αριθμομηχανής 12c λανσάροντας μια επετειακή έκδοση τα χαρακτηριστικά της οποίας παραμένουν ανέπαφα για τρεις ολόκληρες δεκαετίες.

Η HP γιορτάζει 30 χρόνια καινοτόμου πορείας με μια ειδική επετειακή έκδοση της αριθμομηχανής 12c, η οποία αποτελεί πρότυπο για τις επιχειρήσεις και η οποία πωλείται ανελλιπώς τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.


Η αριθμομηχανή 12c της HP έφερε επανάσταση στην υπολογιστική διαδικασία με την πρωτοπόρο σχεδίασή της, με την ακρίβεια των υπολογισμών της και με ένα πληκτρολόγιο

το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να εισάγει σύνθετες φόρμουλες με ευκολία, ταχύτητα και αξιοπιστία. Με λειτουργία μπαταρίας και με δυνατότητα εύκολης αντικατάστασής τους, ο χρήστης μπορεί να έχει την αριθμομηχανή του ακόμα και στην τσέπη του πουκαμίσου του.


Η αριθμομηχανή 12c αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο των επαγγελματιών των οικονομικών και των επιχειρήσεων και είναι μια από τις τρεις αριθμομηχανές η χρήση της οποίας επιτρέπεται στις εξετάσεις πιστοποίησης των επαγγελματιών των οικονομικών.


«Το 1981 ήταν μια ιστορική χρονιά με την εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Columbia, τη διάδοση της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή και την εμφάνιση μίας τόσο ξεχωριστής αριθμομηχανής όπου τριάντα χρόνια μετά η HP συνεχίζει να διαθέτει στο κοινό» αναφέρει ο Phil McKinney, Vice President and Chief Technology Officer, για το Personal Systems Group της HP. «Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόσες συμφωνίες κλείστηκαν, πόσες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν και πόσα δάνεια χορηγήθηκαν με τη βοήθεια της αριθμομηχανής 12c».
Η αριθμομηχανή λειτουργεί με Reverse Polish Notation για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα, με τη λογική RPN, πατάμε «1 [enter] 2 [enter] +» και έχουμε 3 αντί να πατήσουμε «1 + 2» και μετά το σύμβολο της ισότητας (=). Με τον τρόπο αυτό, επιταχύνεται ο υπολογισμός της αποπληρωμής δανείων και επιτοκίων, της τρέχουσας αξίας των εισροών, της τυπικής απόκλισης, των ποσοστών, της ροής μετρητών, των ομολόγων και άλλων.


Γιορτάζοντας τα τριάντα αυτά χρόνια, η HP προσφέρει μια περιορισμένη έκδοση της αριθμομηχανής 12c. Κάθε αριθμομηχανή διαθέτει ένα μοναδικό αριθμό παραγωγής, ειδική χάραξη στο πίσω μέρος ενώ πωλείται σε μια κομψή συσκευασία δώρου. Διαθέτει την ίδια μοντέρνα σχεδίαση και ανθεκτικότητα με την πρώτη.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλούσια ιστορία της αριθμομηχανής 12c είναι διαθέσιμες στην διεύθυνση: www.thenextbench.com. Περισσότερες λεπτομέρειες για την επέτειο της αριθμομηχανής 12c, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.hp.com/go/voyager.


Τιμές και διαθεσιμότητα
Η αριθμομηχανή 12c της HP είναι διαθέσιμη στα HP Home & Home Office με προτεινόμενη τιμή λιανικής €46.

Keywords
Τυχαία Θέματα