Κλειστή για 24 ώρες η Wikipedia

Η γνωστή, ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.org, θα παραμείνει κλειστή για 24 ώρες προς ένδειξη διαμαρτυρίας για το SOPA.

Η Wikipedia όπως και το Rock Paper Shotgun αποφάσισαν σήμερα να παραμείνουν… κλειστά, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα SOPA

στο οποίο και αντιτίθενται. Να υπενθυμίσουμε, πως το SOPA είναι ένα αυστηρό (και για πολλούς, παράλογο) νομοσχέδιο το οποίο επιχειρεί να “περάσει” το αμερικανικό κογκρέσο, και το οποίο έχει μια σειρά διατάξεων οι οποίες υποτίθεται πως θα περιορίσουν την πειρατεία. Όμως οι περισσότεροι (ανάμεσα σε αυτούς μάλιστα υπάρχουν μεγάλες εταιρείες παραγωγής software όπως η Epic) θεωρούν πως το SOPA θα περιορίσει τόσο πολύ τις ελευθερίες του internet που πλέον διακυβεύεται η ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας.


Πάντως, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της Wikipedia η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με το SOPA και τα προβλήματα που θα φέρει. Θα διαρκέσει δε 24 ώρες, με άλλα λόγια το site θα είναι ξανά λειτουργικό στις 07:00 της Πέμπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα