Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση»

Εκπαιδευτικοί από περισσότερες από 80 χώρες συγκεντρώθηκαν στο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» στην Πράγα.


Με σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τη δέσμευση της Microsoft να συνεχίσει την υποστήριξη του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση», αλλά και με τη βράβευση των πιο καινοτόμων εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε και φέτος το ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» που έλαβε χώρα στην Πράγα, από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 500 από

τους πιο καινοτόμους δασκάλους, εκπαιδευτικούς ηγέτες και κυβερνητικούς επισήμους από 80 χώρες.


Από την Ελλάδα, παρευρέθηκαν στο Φόρουμ, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Ράμμος από το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι διευθυντές από τα συστεγαζόμενα 26ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών, που αναδείχθηκαν φέτος ως Microsoft Pathfinder School, οι διευθυντές του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που έχουν κατακτήσει το επίπεδο Microsoft Mentor School, ενώ συμμετείχε και Έλληνας κριτής στις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μετά από πρόσκληση της Microsoft Corp.


Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Φόρουμ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πρωτοβουλίας «Συνεργάτες στη Μάθηση» της Microsoft, η οποία έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το Παγκόσμιο Φόρουμ φιλοξενεί κάθε χρόνο και την τελική φάση του Διαγωνισμού των Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και του Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων με τη συμμετοχή των δασκάλων, οι οποίοι ξεχώρισαν μέσα από διαγωνισμούς που διοργανώθηκαν ανά χώρα, με πάνω από 250.000 συμμετέχοντες παγκοσμίως.


Κατά τη διάρκεια του φετινού Φόρουμ η Microsoft ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να συνεχίσει να υποστηρίζει την εκπαίδευση με μία πενταετή, ύψους 250 εκ. δολαρίων ανανέωση του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση», ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση της Microsoft στο πρόγραμμα στα 750 εκ. δολάρια σε διάστημα 15 ετών. Η Microsoft στοχεύει στο να αναπτύξει την κοινότητα «Συνεργάτες στη Μάθηση», από τα 20 στα 75 εκατομμύρια καθηγητών παγκοσμίως έως το 2018, καθώς και να συνεχίσει να προετοιμάζει τους μαθητές για τη μεταβαλλόμενη παγκόσμια αγορά εργασίας. Επίσης σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα αυτό πέρα από τις 119 χώρες που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή με μια συνεχή έμφαση στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα αναπτυσσόμενα δίκτυα και επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να μοιραστούν καινοτομίες και να μάθουν ο ένας από τον άλλο.


Μια επιπλέον σημαντική ανακοίνωση που έλαβε χώρα αφορούσε την ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων επένδυση σε δράσεις με στόχο την εξασφάλιση της πρόσβασης στις ψηφιακές τεχνολογίες νέων και εκπαιδευτικών σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Η δέσμευση αυτή επισφραγίστηκε με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με τους εξής κορυφαίους ανθρωπιστικούς οργανισμούς: Wor

Keywords
Τυχαία Θέματα