Πρόσθετα στοιχεία για το Xbox One

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου BBC, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του multiplayer gaming του Xbox One της Microsoft θα είναι διαθέσιμα έναντι χρηματικού τιμήματος.


Στα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνονται η καταγραφή και ο διαμοιρασμός βίντεο από παιχνίδια, η δυνατότητα βιντεοκλήσεων μέσω Skype

και η χρήση υπηρεσίας που αναζητά και βρίσκει αντιπάλους παίκτες. Για όλα τα παραπάνω θα απαιτείται λογαριασμός Xbox Live Gold, ο οποίος κοστίζει 60 δολάρια.


Γενικότερα, εάν ο χρήστης θέλει να επιδίδεται σε online multiplayer gaming ή να παρακολουθεί υλικό σε υπηρεσίες όπως το Netflix και να σερφάρει στο Διαδίκτυο από την τηλεόρασή του χρησιμοποιώντας το Xbox, απαιτείται λογαριασμός Live Gold, όπως και με το Xbox 360. Όσον αφορά την δυνατότητα καταγραφής βίντεο, η κονσόλα καταγράφει συνεχόμενα ένα δείγμα των πέντε προηγούμενων λεπτών παιχνιδιού, κάτι που κάνει ευκολότερη την καταγραφή επιθυμητών στιγμών.


Η κατοχή ενός Live Gold λογαριασμού θα επιτρέπει επίσης στον χρήστη να μιλά με φίλους μέσω βίντεο στο Skype και να χρησιμοποιεί επίσης τις υπηρεσίες OneGuide και SmartMatch: η πρώτη προτείνει τηλεοπτικές σειρές και βίντεο στο YouTube ανάλογα με τις συνήθεις επιλογές του χρήστη, ενώ η δεύτερη φροντίζει ώστε, κατά την επιλογή multiplayer αντιπάλων, ο παίκτης να βρίσκεται απέναντι σε χρήστες αντίστοιχων ικανοτήτων, έτσι ώστε οι online «μάχες» να μην είναι άνισες.


Σε ότι αφορά στο Playstation 4, θα απαιτείται επίσης πληρωμή για κάποιες online υπηρεσίες- αν και υπήρξε επίσημη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρχει περιορισμός σχετικά με την καταγραφή και το streaming βίντεο. Στην περίπτωση του Playstation 4, ο χρήστης θα πρέπει να πληρώνει 50 δολάρια το χρόνο για ένα λογαριασμό Playstation Plus, ώστε να έχει πρόσβαση σε multiplayer παιχνίδια.


Keywords
Τυχαία Θέματα