ΣΕΗΟΣ: Νέα διοικητική ομάδα

Τα στελέχη που ανέλαβαν το συνεταιρισμό ΣΕΗΟΣ Euronics έχουν ξεκινήσει προσπάθεια διάσωσής του μέσω της μητρικής εταιρείας του συνεταιρισμού «ΣΕΗΟΣ ΣΠΕ»

Αναλυτικότερα, τα χρέη των 5,1 δισ. ευρώ είναι προς τους προμηθευτές και τις τράπεζες και προέκυψαν από την κακή λειτουργία των 20 μελών του συνεταιρισμού, ενώ έχουν επισημανθεί και διαχειριστικά λάθη της προηγούμενης διοίκησης.


Η ΣΕΗΟΣ ΣΠΕ είναι απαλλαγμένη από το βάρος των χρεών το οποίο περνά

στη SEHOS Euronics Ελλάς Α. Ε. Οπως εξήγησε στην «Κ» ο γενικός διευθυντής της κ. Σταύρος Πουλής, η προσπάθεια διάσωσης και επανένταξης του συνεταιρισμού σε μία αγορά που ήδη πιέζεται γίνεται ως εξής:


α) Το χρέος αναλαμβάνει να διαχειριστεί αποκλειστικά η SEHOS Euronics Ελλάς Α. Ε., η οποία δεν θα έχει κανένα άλλο έργο παρά την αποπληρωμή και διευθέτηση των οφειλών αυτών. Αυτό γίνεται είτε με την κατάσχεση περιουσίας των προβληματικών μελών είτε με τη μεταβίβαση στους προμηθευτές των υποχρεώσεων που αυτά είχαν προς τη SEHOS Euronics Ελλάς Α. Ε. είτε μέσω εξοικονόμησης κεφαλαίων από νέες παραγγελίες, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές νομικές εργασίες και ασφαλιστικά μέτρα.


β) Το δίκτυο των 104 καταστημάτων και η ανάπτυξή του, αλλά και όλες οι εμπορικές συμφωνίες περνούν πλέον στα χέρια της ΣΕΗΟΣ ΣΠΕ, η οποία, απαλλαγμένη από το βάρος των χρεών, θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, θα κλείνει συμφωνίες με τράπεζες -ήδη συμφωνήθηκαν πιστωτικά πακέτα προς τους πελάτες από τις Post Credit και Probank- θα τρέχει το διαφημιστικό πρόγραμμα κ. ά., ενώ η συναλλαγή με τους προμηθευτές θα γίνεται απευθείας από τα μέλη, οπότε η εταιρεία οχυρώνεται έναντι τυχόν οικονομικών «αρρυθμιών» του δικτύου. Εφέτος, αναμένεται ο τζίρος του δικτύου των 104 καταστημάτων να διαμορφωθεί σε 30 εκατ. ευρώ από 51 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι όταν τα σημεία ήταν 165.

Keywords
Τυχαία Θέματα