Σύλληψη για λογισμικό παρακολούθησης με κινητά

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισε και συνέλαβε 33χρονο που είχε εξελίξει και πουλούσε λογισμικό παρακολούθησης με smartphones.


Το εν λόγω λογισμικό παρείχε τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τηλεφωνίας και πρόσβασης

– καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του δικτύου. Εκτός από την υποκλοπή – καταγραφή της «φωνής» είχε παράλληλα τη δυνατότητα να καταγράφει και γραπτά μηνύματα (SMS), καθώς και τη γεωγραφική θέση – εκπομπής του σήματος του κινητού, αφού ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS).


Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα στον χρήστη, σε περίπτωση που δεχόταν η συσκευή κλήση από «απόρρητο» νούμερο, να προωθεί την κλήση σε εταιρεία του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου, και στη συνέχεια να ενημερώνεται για τον αριθμό κλήσης, παρακάμπτοντας έτσι το απόρρητο των επικοινωνιών.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 38.200 ευρώ.


Keywords
Τυχαία Θέματα