Δοκιμάζουμε το νέο iPad ή αλλιώς iPad 3rd gen και απαντάμε στην ερώτηση: “Να το πάρω;”

Γνωρίζουμε ήδη τις διαφορές του  νέου iPad σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο καθώς έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, οπότε θεωρήσαμε λογικό να εστιάσουμε στην εμπειρία χρήσης της νέας συσκευής και στο κατά πόσο τα νέα χαρακτηριστικά (A5X με quad-core graphics, 1GB RAM, Retina display ανάλυσης 2048×1536, camera iSight 5MPx κ.α.) δικαιολογούν

το θόρυβο γύρω από αυτή (βλ. Ρεκόρ για το νέο iPad με 3 εκατομμύρια πωλήσεις).

Στο τέλος της δοκιμής μας θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα παρακάτω ερωτήματα:

“Έχω το iPad 2 αξίζει να το πουλήσω και να πάρω το νέο iPad;”“Έχω το iPad 1 / δεν έχω iPad. Nα πάρω το νέο iPad ή μήπως να πάρω το iPad 2 που είναι φθηνότερο;”“Αποφάσισα να αγοράσω το νέο iPad. Ποιό μοντέλο να πάρω; Με 3G/4G ή μόνο με WiFi; Τι χωρητικότητα;”

Το νέο iPad είναι 0.6mm παχύτερο σε σχέση με το iPad 2. Όχι ότι θα το καταλάβεις, αλλά δες την διαφορά:

Η πρώτη εντύπωση από την οθόνη υψηλής ανάλυσης του νέου iPad είναι ακριβώς αυτή που περιμέναμε:

Νέο iPad (3rd gen) μαύρο vs iPad 2 λευκό

iPad 2 (αριστερά) vs νέο iPad (δεξιά)

iPad 2 (αριστερά) vs νέο iPad (δεξιά)

Τα εικονίδια είναι λεπτομερέστερα αλλά η διάταξη τους και το μέγεθος τους δεν μπορούν να αποδώσουν ολοκληρωτικά τον τετραπλασιασμό της ανάλυσης σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, τουλάχιστον όχι στο “απαίδευτο” μάτι. Οι κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων iPad θα καταλάβουν τη αύξηση της ανάλυσης ακόμα και από την αρχική οθόνη ωστόσο ένας νέος χρήστης που αντικρίζει για πρώτη φορά τις 2 συσκευές θα δυσκολευτεί να διακρίνει τη διαφορά… μέχρι να ανοίξει μία εφαρμογή, όπως π.χ. το Safari

Η διαφορά ανάμεσα στο iPad 2 και στην οθόνη του νέου iPad είναι πλέον εμφανής. Τα pixels της νέας Retina display είναι τόσα πολλά (264ppi) που σου δίνεται η εντύπωση πως τα κείμενα είναι τυπωμένα με μελάνι επάνω στην οθόνη του νέου iPad. Οι γραμματοσειρές είναι πεντακάθαρες και ευδιάκριτες.

iPad 2 (αριστερά) vs νέο iPad (δεξιά)

iPad 2 (αριστερά) vs νέο iPad (δεξιά)

Το ίδιο παρατηρήσαμε  και όταν ανοίξαμε το iBooks και το δημοφιλέστερο ebook στην Ελλάδα (βλ. Steve Jobs από τον Walter Isaacson).

Η εμπειρία του να διαβάζει κανείς στο νέο iPad έχει βελτιωθεί σε υπερθετικό βαθμό και θυμίζει την μετάβαση από την οθόνη του iPhone 3GS σε αυτήν του iPhone 4.

Πριν κλείσουμε το Safari, δοκιμάσαμε την ταχύτητα ανοίγματος μερικών σελίδων στο νέο iPad και το iPad 2, χωρίς να εντοπίσουμε αξιοσημείωτες διαφορές. Το ίδιο παρατηρήσαμε και στην γενικότερη ταχύτητα απόκρισης στο άνοιγμα εφαρμογών.

Είναι προφανές από τα πρώτα λεπτά χρήσης ότι το χαρακτηριστικό του νέου iPad που τραβάει τα βλέμματα είναι η οθόνη υψηλής ανάλυσης. Δυστυχώς το άλλο μεγάλο ατού (sic) της συσκευής, την υποστήριξη ταχύτατων δικτύων 4G, δεν θα το δούμε στην Ελλάδα (βλ. Το νέο iPad, το δίκτυο LTE aka 4G και η Ελλάδα).

Όσον αφορά τον αναβαθμισμένο A5X με τα quad-core graphics, δυστυχώς δεν υπάρχουν α

Keywords
Τυχαία Θέματα