iPad mini, λεπτότερο bezel στα άκρα και πάχος όπως το iPod touch (;)

Σήμερα είχαμε μια νέα σειρά αναφορών (προφανή leaks από το τμήμα PR της Apple) σχετικά με το περιβόητο iPad mini (ή μεγαλύτερο iPod touch αν προτιμάτε) που αναμένεται να παρουσιαστεί μαζί με το νέο iPhone στην εκδήλωση της 12ης Σεπτεμβρίου.

Το ζουμί της υπόθεσης αυτή τη φορά είναι ότι η συσκευή θα διαθέτει

λεπτότερο bezel στα δύο πλαϊνά τμήματα (όπως το iPhone) και το πάχος του iPod touch στα 7.2 χιλιοστά (!). Το λεπτότερο bezel στα δύο άκρα θα κάνει ευκολότερο το κράτημα της συσκευής που χάριν στο μικρότερό της μέγεθος και πάχος υπολογίζεται από τον John Gruber ότι θα ζυγίζει περίπου 265 γραμμάρια (συγκρίνετέ το με τα 652 γραμμάρια του Wi-Fi only iPad 3).

Την οπτική απεικόνιση αυτού του iPad mini ανέλαβε το iMore στην φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω συγκρίνοντας τη συσκευή με το iPad και το iPod touch. Στην παρακάτω φωτογραφία, μάλιστα, μπορείτε να δείτε ένα συγκριτικό mockup στο πάχος αυτών των συσκευών μαζί με το Nexus 7 και το Kindle Fire:

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία αυτών των άρθρων βρίσκεται σε αυτό το Gruber, στο οποίο ουσιαστικά εξηγεί πως μπορεί η Apple να προωθήσει μια τέτοια συσκευή σε αυτό που θα θεωρηθεί αναπόφευκτα ως “απάντηση” στο πρόσφατο Nexus 7 της Google. Τονίζει ότι η Apple θυσιάζει την ποιότητα της οθόνης (163ppi σύμφωνα με τους τωρινούς υπολογισμούς σε σχέση με τα 216ppi του Nexus 7) αλλά για κάτι πολύ παραπάνω από το κόστος: το γενικότερο design.

Ίσως, ο μεγαλύτερο παράγοντας σε μια φορητή συσκευή είναι το βάρος και πάχος της. Σε αυτόν τον τομέα είδαμε ότι το iPad 3 κέρδισε παραπάνω βάρος και πάχος εξαιτίας της Retina οθόνης. To iPad mini, ωστόσο, με βάρος στα 265 γραμμάρια και πάχος στα μόλις 7.2 χιλιοστά είναι αρκετά πιο “φορητό” από το Nexus 7 χωρίς να είναι πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος (χάριν στο λεπτότερο bezel) και με μεγαλύτερη οθόνη.

Με βάση αυτό ένας καταναλωτής, ο οποίος δεν αγόρασε ένα iPad εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους, βάρους και πάχους συγκριτικά με ένα 7″ tablet, πλέον θα έχει μια πολύ καλύτερη εναλλακτική απολαμβάνοντας και την ευρεία επιλογή από το App Store και το γενικότερο οικοσύστημα της εταιρείας. Εάν η Apple προσφέρει, επίσης, μοντέλο με 3G  σύνδεση (το Nexus 7 δεν έχει) και διεθνή διαθεσιμότητα (το Nexus 7 πωλείται μόνο σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο προς το παρόν) οι προοπτικές της συσκευής μοιάζουν ξαφνικά πολύ καλύτερες.

Σχολιασμός στο forum

[via iMore, 9to5Mac, DaringFireball]

iPhone Hellas - Νέο iPad iPhone 4S iPod Touch NewsiPad mini, λεπτότερο bezel στα άκρα και πάχος όπως το iPod touch (;)

Keywords
Τυχαία Θέματα