Μια διαφορετική οθόνη κλειδώματος για το iOS [Concept]

To iOS έχει, δυστυχώς, αρχίσει να δείχνει τα χρονάκια του με τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Apple να μην προσφέρουν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις που οι χρήστες ζητούν απεγνωσμένα. Ένας τομέας, για παράδειγμα, στον οποίο υστερεί το iOS είναι η οθόνη κλειδώματος, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος λειτουργιών αλλά αντ’ αυτού αναλώνεται στον ίδιο βαρετό σχεδιασμό τα τελευταία πέντε χρόνια με

μικρές ανεπαίσθητες αλλαγές. Ο Brent Caswell έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα για το πως η Apple θα μπορούσε να διαμορφώσει την οθόνη κλειδώματος με την προσθήκη μερικών νέων concepts.

Cards

Το πρώτο πράγμα που προτείνει ο Caswell είναι τα Cards, μικρές κάρτες πληροφοριών που μπορούν να συνεργάζονται με μεμονωμένες εφαρμογές. Διπλό κλικ στο home button μπορεί να παρουσιάζει μερικές επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικές με την εφαρμογή εάν αυτό απαιτείται.

Grabber

To Grabber είναι το δεύτερο concept που βασίζεται στην προσθήκη του Quick Access στην Κάμερα στην οθόνη κλειδώματος. Μέσω των κατάλληλων ρυθμίσεων ο χρήστης θα μπορούσε να ορίσει εκείνος τη δική του συντόμευση, για παράδειγμα να κάνει ένα tweet, check in, κτλπ. Το Grabber θα συνεργάζεται με τα Cards έτσι ώστε όταν μια εφαρμογή έχει καταλάβει την οθόνη ως card θα εμφανίζεται και στο Grabber με επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως όταν λαμβάνετε μια κλήση στο iOS 6.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα του Caswell εδώ.

Ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις πάνω σε αυτό το concept; Τι άλλο θα θέλατε να δείτε ως λειτουργία στην οθόνη κλειδώματος; Οι απόψεις σας στο forum.

iPhone Hellas - iPhone 5 iPad 3 iPod Touch NewsΜια διαφορετική οθόνη κλειδώματος για το iOS [Concept]

Keywords
Τυχαία Θέματα