Νέο iPad: 25 ώρες ως LTE hotspot, λιγότερο θερμό από Android tablets

Το Anandtech συνεχίζει τις δοκιμές για το νέο iPad και δημοσιεύει ένα απόσπασμα από το επερχόμενο review του σχετικά με την μπαταρία της συσκευής, η οποία ήταν θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα αφού είναι κατά 70 τοις εκατό μεγαλύτερη από αυτή του iPad 2.

Όσον αφορά την αυτονομία του νέου iPad (στο τεστ web

browsing) το Anandtech βρήκε ότι υστερεί λίγο σε σχέση με το iPad 2. Συγκεκριμένα, ενώ το iPad 2 πρόσφερε  10.1 ώρες το νέο iPad κρατάει 9.28 ώρες (Wi-Fi) και 8.48 ώρες (LTE) κάτι που επιβεβαιώνει και τις δικές μας εντυπώσεις σε πραγματική χρήση.

Ένα άλλο σημαντικό εύρημα αφορά την χρησιμοποίηση του iPad ως hotspot. Συγκεκριμένα, μετά από δοκιμές στο δίκτυο της Verizon (LTE) βρέθηκε ότι το νέο iPad μπορεί να λειτουργήσει ως hotspot για περίπου 25 ώρες με μία μόνο φόρτιση (προφανώς με την οθόνη κλειστή). Αρκετά εντυπωσιακή και χρήσιμη επίδοση εάν διαθέτετε και το κατάλληλο data plan!

Τώρα, πάμε στο Wired.com που αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα τους ισχυρισμούς για υπερβολικό ζέσταμα της επιφάνειας του νέου iPad όταν ο επεξεργαστής ζορίζεται με ένα συγκριτικό τεστ ανάμεσα σε πέντε tablets. Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα ότι το νέο iPad μπορεί να ζεσταθεί έως και 5.3 βαθμούς Κελσίου περισσότερο από το iPad 2 προκαλώντας «πανικό» στους μελλοντικούς αγοραστές της συσκευής.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποίησε ένα υπέρυθρο θερμόμετρο για να μετρήσει την θερμοκρασία των πέντε tablets. Για το νέο iPad χρησιμοποιήθηκε το παιχνίδι Infinity Blade II και για τα υπόλοιπα το Dead Space που είναι διαθέσιμο στα περισσότερα tablets της αγοράς περιλαμβάνοντας και 3D γραφικά. Όπως βλέπετε και στα αποτελέσματα (βαθμοί σε Fahrenheit) το νέο iPad ήταν ελαφρώς πιο θερμό από το iPad 2 αλλά λιγότερο θερμό από τα ASUS Transformer Prime, Kindle Fire και BlackBerry Playbook.

To συγκριτικό προφανώς δεν αποτελεί επιστημονική απόδειξη αλλά δείχνει μια γενικότερη εικόνα ότι το νέο iPad είναι πιο θερμό από το iPad 2 αλλά όχι σε επικίνδυνο βαθμό, κάτι που γνωρίζαμε εξαρχής, βέβαια. Υπάρχουν, όμως, και ενστάσεις ως προς την εγκυρότητα του τεστ καθώς όπως γνωρίζετε δεν υπάρχουν ακόμα παιχνίδια που να εκμεταλλεύονται πλήρως τον A5X. Όταν κυκλοφορήσουν τα πρώτα τέτοια παιχνίδια είναι λογικό να αναμένουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας αφού θα γίνεται πλήρης και ουσιαστική χρήση του A5X.

Σχολιασμός στο forum

[via Anandtech, Wired]

iPhone Hellas - Νέο iPad iPhone 4S iPod Touch NewsΝέο iPad: 25 ώρες ως LTE hotspot, λιγότερο θερμό από Android tablets

Keywords
Τυχαία Θέματα