Σχετικά με το όνομα του νέου iPad

Καθώς ο καπνός από την παρουσίαση του νέου iPad καταλαγιάζει μπορούμε πλέον να  ασχοληθούμε με το πολυσυζητημένο όνομα της νέας συσκευής.

Άφθονο “μελάνι χύθηκε” στον Τύπο, έντυπο αλλά και ηλεκτρονικό, καθώς οι εκδότες προσπαθούσαν να προβλέψουν το όνομα του πολυαναμενόμενου νέου tablet της Apple, ανάμεσα τους φυσικά και εμείς.

Γιατί το νέο iPad ονομάστηκε απλώς… iPad;

Γιατί όχι iPad 3 ή iPad HD;

Η απάντηση είναι πολύ απλή και αν και την αγγίξαμε ως ένα σημείο στο προηγούμενο μας δημοσίευμα, δεν καταφέραμε να την “αφουγκραστούμε” πλήρως:

η υιοθέτηση ενός επιθέματος ίσως λειτουργήσει ανασταλτικά μεταφέροντας το επίκεντρο των καταναλωτών από το iPad στο HD, ένα επίθεμα που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιεί και από τον ανταγωνισμό σε tablets με οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Μερικά δεδομένα:

To iPad αποτελεί ένα πολύ δυνατό brand  σε σημείο που οποιοδήποτε tablet ονοματίζεται ως “iPad” από τους non-tech-savvy καταναλωτές.Η χρησιμοποίηση αρίθμησης δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’άπειρων. Φανταστείτε π.χ. ότι σε 5 χρόνια το iPad θα έπρεπε να ονομάζεται iPad 8 (!).Η χρησιμοποίηση επιθεμάτων στρέφει την προσοχή στο ίδιο το επίθεμα.

Η τακτική της χρησιμοποίησης επιθεμάτων έχει αρχίσει να εξαφανίζεται και από τα laptop της εταιρείας. Η σειρά των Macbook αποροφήθηκε από την σειρά των MacBook Pro ενώ δεν είναι απίθανο στο άμεσο μέλλον να δούμε την σειρά των MacBook Pro να συγχωνεύεται με την σειρά των MacBook Air. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιες οι σειρές δεν ονοματίζονται διαφορετικά για κάθε αναβάθμιση, παρά μόνο διαχωρίζονται από την χρονολογία παραγωγής τους π.χ. Mid 2011, Early 2010 κ.ο.κ.

Δεδομένου ότι το iPad αλλά και το iPhone αναβαθμίζονται σε ετήσιο κύκλο και έχουν να αντιμετωπίσουν “ορδές” ανταγωνιστικών κινητών που ανακοινώνονται και κυκλοφορούν καθημερινά, φαίνεται πως η υιοθέτηση ενός μοναδικού ονόματος ισχυροποιεί το brand ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την αναγνωρισιμότητα του και μάλιστα προσθετικά ανά τα χρόνια.

Υπάρχει φαντάζεστε περίπτωση σε 1-2 χρόνια να ακούσετε κάποιον να μιλάει για το X Android II; Μήπως μέχρι τότε θα έχει κυκλοφορήσει το Boom Android X-HD; Μήπως το όνομα του iPad αλλά και του iPhone θα συνεχίσουν να ακούγονται για πολλά χρόνια γιατί απλά θα είναι… iPad και iPhone;


Σχολιασμός στο forum

iPhone Hellas - Σχετικά με το όνομα του νέου iPad

Keywords
Τυχαία Θέματα