Σε συμβιβασμό κατέληξε η αγωγή κατά της Apple σχετικά με in-app αγορές από ανήλικους

Όπως μας μεταφέρει το Macuser.gr, σε συμβιβασμό κατέληξε αγωγή στην οποία παιδιά ξόδεψαν εκατοντάδες δολάρια σε in-app purchases σε freemium παιχνίδια του App Store για iOS συσκευές.

H Apple θα δώσει iTunes credits αξίας $5 σε γονείς που ισχυρίζονται ότι το ανήλικο παιδί τους αγόρασε in-app περιεχόμενο χωρίς την άδεια τους ενώ εφόσον

το ποσό ξεπερνάει τα $30 θα πραγματοποιηθεί επιστροφή χρημάτων.

Η αγωγή είχε κατατεθεί το 2011 όταν γονείς ανακάλυψαν χρεώσεις εκατοντάδων δολαρίων στις πιστωτικές τους κάρτες από in-app αγορές σε δωρεάν παιχνίδια. Οι γονείς θα πρέπει να καταθέσουν πως το ανήλικο παιδί τους αγόρασε αυτά τα αντικείμενα και ότι δεν τους είχε παρασχεθεί ο κωδικός του λογαριασμού στο App Store.

Ο αριθμός των εν δυνάμει λογαριασμών που έχουν επηρεαστεί ανέρχεται στα 23 εκατομμύρια και η Apple θα πρέπει να τους ενημερώσει με e-mail. Το πλήρες έγγραφο του συμβιβασμού μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Υπενθυμίζουμε πως το πρόβλημα είχε αναφερθεί το 2001 και πως με την κυκλοφορία του iOS 4.3 η Apple άλλαξε την πολιτική των αγορών μέσα από εφαρμογές, απαιτώντας την εισαγωγή του συνθηματικού για κάθε αγορά, ακόμη κι αν ο χρήστης το πληκτρολόγησε αμέσως πριν να κατεβάσει την εφαρμογή.

Σε συμβιβασμό κατέληξε η αγωγή κατά της Apple σχετικά με in-app αγορές από ανήλικους

Σχετικά άρθρα:

Η Apple καλείται να πληρώσει για μια ακόμη φορά πρόστιμο 200.000€ στην Ιταλία σχετικά με τις εγγυήσειςH Apple προειδοποιεί κατά του jailbreak στο iOSΚαταναλωτική οργάνωση από το Βέλγιο κινείται νομικά κατά της Apple για το θέμα εγγυήσεων στην Ευρώπη
Keywords
Τυχαία Θέματα