Το iOS 7 ενδεχομένως να καθυστερήσει εξαιτίας της ριζικής ανανέωσης στον σχεδιασμό του (;) [UPDATED]

Εξαιρετικό αφιέρωμα του Bloomberg έρχεται σήμερα στο προσκήνιο αναφορικά με το χθεσινό δημοσίευμα του 9to5Mac σχετικά με τις ρηξικέλευθες αλλαγές στο UI του επερχόμενου iOS 7. Συγκεκριμένα, ο Jony Ive εμφανίζεται αποφασισμένος για μια ολοκληρωτική αισθητική αλλαγή στο iOS, η οποία, όμως, ενδεχομένως να σημαίνει και μια καθυστέρηση στην ημερομηνία

διάθεσης του λειτουργικού στο ευρύ κοινό – μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι θα δούμε ένα preview του iOS 7 στις 10 Ιουνίου στο WWDC 2013 με την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης να τοποθετείται λογικά τον Οκτώβριο μαζί με το νέο iPhone.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Ive «αποφεύγει ρεαλιστικές εικόνες» (το περιβόητο skeuomorphic design) για ένα πιο “flat” σχεδιασμό με δραματικές αλλαγές στις εφαρμογές Mail και Calendar. Επίσης, εξετάζει προσεκτικά νέους σχεδιασμούς με σκοπό να αποφευχθούν περιστατικά, όπως το περσινό Mapsgate, ενώ παράλληλα ενισχύει τη συνεργασία των τμημάτων Software και Hardware για την επίτευξη ενός αρμονικότερου αποτελέσματος παρακολουθώντας τα meetings της ομάδας σχεδιασμού μαζί με τον Greg Christie προσφέροντας τη δική του κριτική αλλά χωρίς να επιβάλλει ιδέες.

Γενικότερα, το Bloomberg δίνει έμφαση στον νέο ρόλο του Ive στην Apple. Εμφανίζεται περισσότερο δραστήριος αναλαμβάνοντας μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από ότι παλαιότερα. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο ο Ive ηγήθηκε μιας δίωρης συνάντησης στο Town Hall (στα κεντρικά κτήρια της Apple) μιλώντας εκτενώς για τις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στην εταιρεία. Το σημαντικότερο project του, ο επανασχεδιασμός του iOS 7, φαίνεται ότι είναι τόσο καινοτόμο που μηχανικοί του OS X έπρεπε να μετακινηθούν στην ομάδα του iOS για να βοηθήσουν, ενώ όσοι διαθέτουν ειδικές δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 7 κυκλοφορούν με ειδικά προστατευτικά films στις οθόνες των συσκευών για να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα.

Τέλος, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κομμάτι του άρθρου σχετίζεται με τους μακροπρόθεσμους στόχους του Ive. Φαίνεται ότι δείχνει ενδιαφέρον στον τρόπο που ο χρήστης αλληλεπιδρά με τις συσκευές εξετάζοντας νέες τεχνολογίες χειρονομιών όπου δεν είναι απαραίτητη η επαφή με την συσκευή. Ωστόσο, προτεραιότητα έχει το iOS 7 ώστε να είναι έτοιμο για το νέο iPhone με τις τεχνολογίες αυτές να υλοποιούνται κατά πάσα πιθανότητα σε μελλοντικές εκδόσεις.

U P D A T E [1/5/13, 23:29]

Ο πάντα αξιόπιστος Jim Dalrymple διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί καθυστέρησης της κυκλοφορίας του iOS 7.

[via Bloomberg]

Το iOS 7 ενδεχομένως να καθυστερήσει εξαιτίας της ριζικής ανανέωσης στον σχεδιασμό του (;) [UPDATED]

Σχετικά άρθρα:

Καθυστερεί το επερχόμενο iOS 7, θα διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό (;)Το Office για iOS θα καθυστερήσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 (;)iOS 7, νέα “flat” εμφάνιση αλλά διατηρώντας το γνώριμο περιβάλλον του λειτουργικού (;)
Keywords
Τυχαία Θέματα