Android M: Θα ενσωματωθεί και σε αυτοκίνητα; (φήμες)

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναφέρει ότι η Google φιλοδοξεί να φέρει την επόμενη έκδοση του Android (Android M) στα αυτοκίνητα. Η διαφορά με το Android Auto έγκειται στο γεγονός ότι το Android M δεν θα είναι απλά ένα add-on του υπάρχοντος λειτουργικού,
αλλά θα δίνει Android εμπειρία στο αυτοκίνητο out-of-the box. Μάλιστα, δεν θα είναι απαραίτητη η σύνδεση με κάποιο smartphone για πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, όπως είναι οι χάρτες ή η μουσική.

Το Android M το περιμένουμε σε περίπου έναν χρόνο, σύμφωνα με το Reuters, όταν και θα είναι διαθέσιμο και για smartphones και tablets. Το Android Auto θα λανσαριστεί στην αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο, αλλά μάλλον δεν βρίσκεται στα μακροπρόθεσμα πλάνα της εταιρείας. Με τη δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος ενσωματωμένου σε αυτοκίνητα, η Google θέλει ουσιαστικά να δεσμεύσει τους χρήστες στο δικό της οικοσύστημα, σε μια αγορά που τώρα αρχίζει να αποκτά μεγάλη ζήτηση. Η Apple έχει δημιουργήσει το δικό της add-on αυτοκίνητα, το γνωστό CarPlay.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 229 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα