Apple: Ζητάει μείωση τιμών στο chip Α9; (Φήμες)

08:49 14/8/2015 - Πηγή: myPhone
Η Apple, σύμφωνα με πληροφορίες, απαίτησε από την Samsung και την TSMC να προβούν σε σημαντικές μειώσεις τιμών στο A9 chipset που οι δυο εταιρείες πωλούν στην Apple, προκειμένου η τελευταία να το ενσωματώσει στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus που κυκλοφορεί. Η Samsung,
φαίνεται ότι έχει δεχθεί τις προτάσεις της Apple και θα μειώσει την τιμή. Άλλωστε ευελπιστεί να γίνει ο κύριος προμηθευτής chipsets της εταιρείας.

Διαφωνίες ωστόσο διατυπώνει η TSMC, καθώς δεν συμφωνεί να μειώσει τις τιμές. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε μικρότερες από τις αναμενόμενες παραγγελίες επεξεργαστών που θα δεχθεί από την Apple και που θα κληθεί να εξυπηρετήσει. Αν άλλοι κατασκευαστές του χώρου δεν καλύψουν την πλεονάζουσα παραγωγή με περισσότερες παραγγελίες, τότε αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των μονάδων που θα παραχθούν, από 30,000 ημιαγωγούς το μήνα βασισμένοι στη λιθογραφική διαδικασία των 16nm FinFET σε λιγότερους από 20,000. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα κυκλοφορούσαν φήμες που ήθελαν την Samsung και GlobalFoundries να έχουν επωμιστεί την τροφοδοσία της Apple με επεξεργαστές, κάτι που τελικά αποδείχθηκε αναληθές.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 26 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα