China OS: Ένα κρατικό mobile λειτουργικό σύστημα από την Κίνα

18:22 21/1/2014 - Πηγή: myPhone
Μπορεί οι συνεχείς εξελίξεις στο μεγάλο θέμα «προσωπικά δεδομένα» (και ειδικά με την εμπλοκή της αμερικανικής NSA) να μην μας ακουμπούν - ακόμα - ιδιαίτερα, υπάρχουν όμως άλλοι που όχι μόνο ανησυχούν ολοένα και περισσότερο, αλλά φαίνεται ότι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Και δεν μιλάμε για απλούς χρήστες, αλλά για ολόκληρη... Κίνα.

Η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, βλέποντας την απειλή της καταγραφής προσωπικών δεδομένων από ξένες χώρες να μεγαλώνει, προχώρησε στην ανακοίνωση του δικού της λειτουργικού συστήματος για κινητά, υπό την ονομασία China OS.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία Liantong, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Επιστημών της Κίνας, ανακοίνωσε το China OS, ένα OS βασισμένο στο Android που θα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί σε διαφόρων τύπων συσκευές, όπως smartphones, tablets και smart TVs. Η Liantong, μάλιστα, φαίνεται να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να δηλώνει ότι σκοπός της είναι η χώρα να απομακρυνθεί από το ολιγοπώλιο των Google, Apple και Microsoft, των οποίων τα λειτουργικά συστήματα έχουν γνωστές αδυναμίες στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 201 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα