Gartner: Στο 1.7% το ποσοστό μεριδίου αγοράς των Windows Phones

Από εκείνη τη χρονική στιγμή που η Microsoft έφερε επισήμως το λειτουργικό σύστημα των Windows στις φορητές συσκευές προσπαθεί να αποσπάσει ένα βιώσιμο ποσοστό, ώστε να μπορέσει να πορευθεί στην άκρως ανταγωνιστική αγορά συσκευών smartphones. Η γνωστή εταιρεία ερευνών Gartner δημοσίευσε προσφάτως νέα
στατιστικά στοιχεία που αποτελούν αντικείμενο μελέτης και έρευνας των πωλήσεων smartphones της Microsoft τους δώδεκα τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την Gartner, το τρίτο τρίμηνο του 2014 το μερίδιο αγορά των Windows Phones είχε διαμορφωθεί στο 3%. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το ποσοστό της έχει σημειώσει περαιτέρω μείωση. Ειδικότερα το ποσοστό μεριδίου αγοράς για το τρίτο τρίμηνο του 2015 διαμορφώνεται στο 1.7%. Τα συγκεκριμένα στοιχεία δείχνουν μια συνεχόμενη πτώση, η οποία οφείλεται σε πολλούς λόγους. Υπενθυμίζουμε ότι προσφάτως είχε ανακοινώσει ένα μεγάλο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ενώ ο πρόσφατος οικονομικός απολογισμός της εξαγοράς του τμήματος φορητών συσκευών της Nokia αποδεικνύει σε μεγάλο βαθμό ότι ήταν μια λανθασμένη επιχειρηματική τακτική.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 77 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα