Google Play Services: Η λύση στο πρόβλημα κατακερματισμού του Αndroid

15:21 7/10/2013 - Πηγή: myPhone
Το Android είναι αυτήν τη στιγμή το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για smartphones και tablets και σε κάθε του νέα έκδοση δείχνει να ωριμάζει όλο και περισσότερο. Η φράση «νέα έκδοση» μπορεί σε πολλούς να έχει μόνο θετική χροιά, σε άλλους όμως θυμίζει το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει το λειτουργικό και δεν είναι άλλο από τον κατακερματισμό
ή αλλιώς fragmentation. Που οφείλεται όμως η κατάσταση αυτή; Προς απάντηση αυτού, ας δούμε τι συμβαίνει με την διάθεση κάθε νέας έκδοσης.

Ξεκινάμε με την Google να ετοιμάζει μια καινούρια έκδοση του λογισμικού, την οποία δίνει στους κατασκευαστές ΟΕΜ. Μέχρι αυτοί να τη παραμετροποιήσουν στις ανάγκες των συσκευών τους, να προσαρμόσουν το δικό τους γραφικό περιβάλλον (όπως είναι για παράδειγμα το Sense της HTC ή το TouchWiz της Samsung), το οποίο τις διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, και να κάνουν την ενημέρωση διαθέσιμη στους χρήστες, έχουν ήδη περάσει συνήθως αρκετοί μήνες. Η αλληλουχία ενεργειών που περιγράφουμε μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο αν συνυπολογίσουμε και τους παρόχους δικτύου και τις όποιες καθυστερήσεις οφείλονται σε αυτούς. Πολύ συχνά δε, οι συσκευές δεν ενημερώνονται καν αφήνοντας τους χρήστες παραπονεμένους. Η Google γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα αυτό και πασχίζει να βρει τρόπους να το λύσει. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ήδη στη διαδικασία επίλυσης, αν σκεφτούμε τι προσέφερε στην τελευταία έκδοση του Android: Καινούριο interface στην κάμερα, προφίλ χρηστών με περιορισμένα δικαιώματα, υποστήριξη στις νέες εκδόσεις Bluetooth και OpenGL ES. Μικρές, ακόμα και ανούσιες για κάποιους, αλλαγές για τις οποίες λίγοι θα ενοχληθούν αν δεν τις δουν στις συσκευές τους.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 709 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα