HTC: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 25% της Beats Electronics

13:28 28/9/2013 - Πηγή: myPhone
Σε μια κίνηση οικονομικής εξυγίανσης της εταιρίας, η HTC προχώρησε στην αποδέσμευση του υπολοίπου 25% της Beats Electronics που κατείχε, μεταβιβάζοντάς το σε αυτή έναντι αντιτίμου 265 εκατ. δολαρίων. Η συγκεκριμένη κίνηση που ως φήμη κυκλοφορούσε εδώ και καιρό στον τεχνολογικό κόσμο , είναι πλέον γεγονός.

Εγκαταλείποντας μια συνεργασία που ουσιαστικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στα δυο χρόνια ζωής της, η εταιρία από την Ταϊβάν αποφάσισε να παραχωρήσει και το υπόλοιπο της μερίδιο, με σκοπό την είσπραξη
κεφαλαίων που θα δώσουν «ανάσες» στα ταμεία της. Η συγκεκριμένη συνεργασία ξεκίνησε το 2011, με την HTC τότε να εξαγοράζει το 50,1% της εταιρίας έναντι ποσού 300 εκατ. δολαρίων. Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της εταιρείας το 2012, το μισό από το ποσοστό που κατείχε σε αυτήν (25%), πουλήθηκε πίσω στην Beats έναντι ποσού 150 εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας έτσι ελεύθερη την αμερικάνικη εταιρεία να επεκταθεί σε γκάμα και αγορές, δημιουργώντας έτσι νέες πηγές εσόδων και καταλήγοντας να έχει κύκλο εργασιών που ξεπερνάει το 1 δισ. δολάρια.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 71 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα